Gündem Mumla banka soymak istedi!

Mumla banka soymak istedi!

Paylaş
Mumla banka soymak istedi!

Mumla banka soymak istedi!

Fatih’de bulunan bir banka şubesini vücuduna sardığı mumlara bomba süsü vererek soymak isteyen 50 yaşındaki Hisar Ç., polis tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı. Hırsızlıktan sabıkası bulunan Hisar Ç’nin iki yıl önce de Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in makamına, üzerinde bomba süsü verdiği bir düzenekle girdiği ortaya çıktı.

Samatya’da bulunan bir banka şubesine saat 12.00 sıralarında gelen Hisar Ç., vezne görevlisinin yanına yaklaşarak ‘üzerimde bomba var’ dedi. Üzerindeki kablo ve mumlardan oluşturduğu düzeneği banka çalışanlarına gösteren Hisar Ç., cebinden çıkardığı poşeti vererek paraları koymalarını istedi. Banka çalışanlarının alarm butonuna basması üzerine olay yerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine ayrıca Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis timi de gönderildi. Üzerinde bulunan bombayı patlatacağını söyleyen Hisar Ç. olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Hisar Ç.’nin mumlara dinamit süsü vererek kablolarla bir düzenek oluşturduğu ortaya çıktı.

Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne götürülen Hisar Ç.’nin iki yıl önce de Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in belediyedeki makamına aynı şekilde bomba süsü verilmiş bir düzenekle girdiği ortaya çıktı. Emniyette uyuşturucu, evrakta sahtecilik ve hırsızlıktan kaydı bulunan Hisar Ç. polis merkezinden çıkışı sırasında "Mustafa Demir bana sahip çıkmadı. Bana iş bulmadı. Sırtını döndü" diye bağırdı. Hisar Ç. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekiplerine teslim edildi.

Geçen Cuma günü de Levent’te bir banka şubesine, bomba süsü verilmiş piknik tüpüyle giren 23-25 yaşlarında, maske takmayan soyguncu, "Paraları vermezseniz, patlatırım" tehdidiyle aldığı 4 bin lirayla kayıplara karışmıştı.