Hakan Çelik Mükemmel bir kompakt otomobil
HABERİ PAYLAŞ

Mükemmel bir kompakt otomobil

Haberin Devamı

Opel Astra, zengin donanım listesi, ileri teknoloji, konfor ve güvenliği bir arada sunuyor.

Astra, köklü Alman üretici ‘Opel’in omurgası’ diye tarif edilen modellerinden biri. Dünyada büyük rağbet görüyor. Bunun en önemli sebebi ulaşılabilir fiyata iyi bir otomobil sunuyor olması. Yeni Opel Astra’da bildiğimiz bu özellikler daha ileri taşınmış. Astra Hatchback’in direksiyonuna geçtikten birkaç saat sonra Opel’den Sinan Ulusoy’u arayıp ‘sürüş dinamikleriyle adeta bir BMW kullanıyor gibiyim’ dediğimi hatırlıyorum.

Mükemmel bir kompakt otomobil

SADECE 4.5 LİTRE


Benim kullandığım otomobil, ‘Excellence’ donanım paketine sahipti. Adı gibi bir paket. İçinde neredeyse bütün özellikler bir arada sunulmuş. Masaj özellikli, ısıtmalı ve soğutmalı koltuklardan navigasyona kadar bir otomobilde alınabilecek aşağı yukarı bütün donanımları bu Astra’da buldum. 136 beygirlik, 1.6 litrelik CDTI Ecotec dizel motor hem çok tutumlu hem de tavizsiz sürüş keyfine sahip. Fabrika verilerine göre aracın yakıt tüketimi 100 kilometrede 4.5 litre.

TEKNOLOJİ FARKI

LED farlar karanlıkta objelerin yaklaşık 30 metre daha önce fark edilmesini sağlıyor. Benim kullandığım aracın anahtar teslim satış fiyatı 137 bin 150 TL. Bu fiyata deri koltuklar, navigasyon, kış paketi ve sunroof dahil. Şerit takip asistanı ve kameralı trafik takip özelliği, geri görüş kamerası, kör nokta asistanı, ön çarpışma ikazı, son derece faydalı donanımlar arasında. Dış tasarımında modern, içinde temiz ve akıcı hatları dikkat çekiyor. AGR sertifikalı koltuk gerçekten çok rahat. Elektronik donanım ve multi medya iyi çalışıyor...

Mükemmel bir kompakt otomobil

EN ÇOK SATAN HİBRİT MODEL


Türkiye’de yılın ilk yarısında en fazla satılan hibrit model Toyota C-HR Hybrid oldu. Türkiye’de üretilen ilk hibrit olan C-HR, 1203 adetle birinciliğe yerleşirken tüm markaların hibrit satışları içinde yüzde 84.5 pazar payına ulaştı. C-HR Hybrid, bugüne kadar Toyota’nın Türkiye’de sattığı 3 bin 753 hibrit otomobil arasındaki sıralamada da en başta yer alıyor. Türk halkını hibrit teknolojisiyle ilk kez buluşturan Toyota’nın Türkiye’de bu segmentteki pazar payı da yüzde 93.6’ya ulaştı. Toyota C-HR’de hibrit bataryası ile elektrik üreten motor ve benzinli motorun uyum içinde çalışmasıyla yakıt tüketimi de 100 kilometrede 3.9 litreye iniyor.

Mükemmel bir kompakt otomobil

ÖZEL SİPARİŞLE ALINACAK

Skoda, en güçlü modeli Octavia RS 245’in tanıtımını İtalya’da yaptı. Gençleşme operasyonuyla birlikte gücü artarak 245 beygire çıkan Octavia RS, Türkiye’ye sipariş üzerine ithal edilecek. RS 245, dinamik tasarım unsurlarının yanı sıra zevkli bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Sedan ve Combi kasa tiplerine sahip Octavia RS, tasarım açısından, yenilenen Octavia’nın tüm unsurlarını üzerinde barındırmanın yanı sıra kendisine has dinamik özelliklere de sahip. Octavia RS, iç mekan genişliği sayesinde, sportif bir ‘aile otomobili’ olma özelliğini kaybetmiyor. Otomobil performansıyla sportif tarafına dikkat çekerken, özel donanımıyla güvenlikten de taviz vermiyor.

Mükemmel bir kompakt otomobil

Sıradaki haber yükleniyor...
holder