Spor Mujica'dan FIFA'ya ağır itham

Mujica'dan FIFA'ya ağır itham

Paylaş
Mujica'dan FIFA'ya ağır itham

Jose Mujica, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Uruguaylı golcü Luis Suarez'e verilen ceza nedeniyle FIFA yetkililerine ağır ithamlarda bulundu.

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Luis Suarez’e verilen ceza nedeniyle FIFA yetkililerine ağır ithamlarda bulundu.

Ülkesinde basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplayan Mujica, Uruguay’ın golcü futbolcusu Luis Suarez’e verilen cezanın "faşistçe" bir karar olduğunu savunurken, FIFA yetkililerine ağır şekilde küfretti. Ayrıca Başkan Mujica’nın, görüntüleri internette de yayınlanan açıklaması sırasında, küfretmesinin ardından yanlış bir davranışta bulunduğunu fark ederek ağzını eliyle kapattığı görülüyor.

Mujica daha önce FIFA’nın verdiği cezanın futbol tarihinin unutulmazları arasına girdiğini ve kararın tüm dünyada sonsuza kadar unutulmayacak bir utanç olarak kalacağını belirtmişti.

Suarez, grup maçları devam ederken İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini’yi ısırdığı için 9 milli maç ve 4 ay futboldan men cezasına çarptırılmıştı. Uruguay, Suarez’in yokluğunda Kolombiya karşısında çıktığı ikinci tur maçında, rakibine 2-0 yenilerek Dünya Kupası’na veda etmişti.

AA

Haberin Devamı