Magazin Müjde Ar hakaretten yargılanacak

Müjde Ar hakaretten yargılanacak

Paylaş
Müjde Ar hakaretten yargılanacak

'Hangi tarlada yetişiyor bu müdürler' dediği Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Müjde Ar'a dava açtı

Sinema oyuncusu Müjde Ar, düzenli olarak yayınına katıldığı "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı programda Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’ı kastederek, "Bunun adı sübyancılıktır. Hangi tarlada yetişiyor bu Milli Eğitim Müdürleri" deyince İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan, Ar’dan davacı oldu.

Müjde Ar’ın kendisine hakaret ettiğini iddia eden Ceylan, söz konusu açıklamaları nedeniyle Ar’ı savcılığa şikayet etti. Ar hakkında, İbrahim Ceylan’a karşı "görüntülü ileti yoluyla kamu görevlisine hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla 3. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.

Türk Ceza Kanunu’nun 125/1-2-3a, 53/1-2 maddeleri gereğince yargılanacak Ar, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası istemiyle yargılanacak.
Müjde Ar’ın yargılanacağı davanın ilk duruşması 31 Aralıkta yapılacak.

'YABANCI KÜLTÜR İSTİLASINDAN KORUDUM'

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan,öğrencilerin okul çantaları, araç ve gereçlerinde kullanılan yabancı hayali kahramanları içeren resim ve figürlerin yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının figür ve resimlerinin kullanılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etmişti.

Ceylan, öğrencilerin çantalarında Atatürk, Türk bayrağı, Yunus Emre’yi görmek istediklerini, milli kahramanları Eskişehirspor renkleriyle tasarladıklarını, öğrencilerin kullandığı her şeyin milli olması gerektiğini de kaydetmişti.

Söz konusu çalışmaları, çocukları yabancı kültür istilasından korumak için yaptıklarını ifade eden Ceylan, öğrencilerin araç ve gereçleri ile çantalarında Barbie yerine Keloğlan, örümcek adam yerine Yunus Emre, dalmaçyalı köpek yerine Sivrihisar’ın Akbaş köpeğinin kullanılacağını anlatmıştı.

AA

Haberin Devamı