Gündem Muhtar yola duvar ördü!

Muhtar yola duvar ördü!

Paylaş
Muhtar yola duvar ördü!

Muhtar yola duvar ördü!

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde istimlak edilen arsasının parasını alamadığı gerekçesiyle yola duvar ören mahalle muhtarı, ilçenin ana caddesinin bir yönünü trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki İnönü Caddesi üzerindeki 128 metrekarelik arsasının üzerinden geçen yolun kamulaştırma ücretinin ödenmediğini ifade eden Yeni Mahalle Muhtarı Selim Solçetutan, öğle saatlerinde, Şanlıurfa-Diyarbakır karayoluna çıkan caddenin bir yönüne briketlerle duvar ördü.

Solçetutan, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir, yolun geçtiği arsanın istimlak bedelinin ödenmesini beklediğini iddia ederek, şunları anlattı:

"Yıllardan beri tapulu arsamın üzerinden ana cadde geçmektedir. Şimdiye kadar bir şey demedim. Karayolunun yapılmasıyla birlikte arsam belediye sınırında kaldı. Belediyeye arsamın üzerinde yolun geçtiğini ve bunun kamulaştırılıp bedelinin ödenmesini talep ettim. Bunun üzerine Kaymakamlık arsa bedelinin belirlenmesi için tapu ve kadastro yetkililerinden komisyon oluşturdu. Oluşturulan komisyon, arsa bedelini 50 bin TL olarak belirledi. Daha sonra uzlaşarak bu rakamı 33 bin TL’ye indirdik. Ancak Belediye tarafıma herhangi bir ödeme yapmadığı için ben de kendime ait olan ve üzerinden yol geçen arsamın sınırına duvar ördüm."

Haberin Devamı

Belediye yetkilileri ise söz konusu arsanın kamulaştırma işlemlerinin 20 gün kadar önce gerçekleştirildiğini belirtti.
Bu konuda alınan kararın aylık yapılan belediye meclisine henüz görüşülmediği için arsa sahibine ödeme yapılamadığını dile getiren belediye yetkilileri, gelecek hafta yapılacak toplantıda, konunun meclis gündemine alınacağını ve bu yöndeki işlemlerin devam ettiğini dile getirdi.
Bu arada bir yönü trafiğe kapatılan caddeden Şanlıurfa-Diyarbakır yoluna çıkmak isteyen araçlar alternatif noktaları kullanmaya başladı.