Ekonomi Mühendisine hisse verdi dev basamakları tırmandı

Mühendisine hisse verdi dev basamakları tırmandı

Paylaş
Mühendisine hisse verdi dev basamakları tırmandı

Bugün 17 ülkede 20 bin çalışanla faaliyet gösteren Gama Holding, 50'nci yılını kutluyor. Gama Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer, şirketin başarılı gelişiminde, beraber çalıştıkları mühendisleri Gama'ya ortak etmelerinin etkisi olduğunu belirtti

KISA PANTOLONLULAR...

Haberin Devamı

Üç mühendis ve bir müteahhidin 1959 yılında kurduğu Gama Holding 50’inci yılını kutluyor. Holdingin bugün 17 ülkede faaliyet gösteren, 20 bin çalışanı bulunan ve sadece enerjiye 1.5 milyar dolar yatırım yapan bir şirket haline geldiğini belirten Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer, “1970’li yıllarda heyecanlı, başarılı, ‘kısa pantolonlu’ mühendislerı işe almaya başladık. Ve onlara toplamda yüzde 40 hissemizi verdik. Şirketi bugüne bu politika taşıdı. Ne kadar iyi etmişiz” diye konuştu.

ANAHTAR TESLİM SANTRAL

Holding’in kuruluşunun 50’nci yılı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Erol Üçer, anahtar teslim elektrik santralleri yaptıklarını anlatarak şöyle dedi: “General Electric’ten (GE) geldiler, ‘Yahu biz bunu Amerika’da yapalım’ dediler. Çünkü orada bunu böyle yapan yok. Herkes bir tarafını yapıyor” dedi. Üçer, bir soru üzerine, artık nükleer santral yapabilecek düzeyde olduklarını belirtti. Üçer, “Biz artık rafineri de yapabiliriz, nükleer santral de yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı