Siyaset Muhalefet korktu Erdoğan yine rahat
Paylaş
Muhalefet korktu Erdoğan yine rahat

Muş'ta 2 kişinin öldüğü olay için CHP ve MHP olayların büyümesine dair korkularını dile getirirken Başbakan Erdoğan “Büyütülecek bir şey yok” dedi

‘ÇATIŞMA ŞEHİRDE’

Haberin Devamı

Muş Bulanık’ta DTP’nin kapatılmasını gerekçe gösteren PKK yandaşları ortalığı yakıp yıkınca bir esnaf, Kalaşnikof tüfekle göstericilere ateş açtı. 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı dünkü olay siyaseti de korkuttu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş “25 yıldır dağlarda askerle terörist çatışırdı. Bu açılım palavrasıyla çatışma artık şehire indi” dedi.

‘CANINA TAK ETTİ’

CHP’li Ateş şöyle konuştu: Bu açılım Türk ve Kürt’ü birbirine düşürmeden önce Kürtleri birbirine düşürdü. O bölge insanı resmen esir hayatı yaşamaktadır. Artık canlarına tak etmiş olmalı ki, kendi işyerlerini tahrip eden saldırganlara karşı vatandaş kendini savunma noktasına gelmiştir. Halk artık devletten umudunu kesmiştir. Bu işin baş sorumlusu Başbakan ve AKP’dir.

Haberin Devamı

‘SORUMLU BAŞBAKAN’

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, “Baştan beri söylüyoruz, Türkiye bir kardeş kavgasına, iç savaşa gidiyor. Türkiye’de yaşanan olayların ve akan kanın sorumlusu AKP hükümeti ve Başbakan Tayyip Erdoğan’dır” dedi. MHP’li Şandır, “Kardeş kardeşe düşman oldu. Bu Başbakan’ın ülkeye verdiği zararın bedelini millet ödüyor. Bu olaylar PKK açılımının sonucudur” diye konuştu.

‘HER YERDE OLUYOR’

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız ise, “Bu olayı iç savaş gibi değerlendirmek doğru değil. Buna benzer olaylar Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de oluyor. Kimse kendini devletin yerine koymasın” dedi. AK Partili Karayağız “Gerilimi artırmak isteyenler var. Bu tür olayların ülkeyi nereye götürdüğünü daha önce de geçmişte yaşamıştık” diye konuştu.