Advertorial Muğla'da işler yolunda
Sponsorlu

Muğla'da işler yolunda


Paylaş
Muğla'da işler yolunda

Dört yılda birçok alanda hizmet üreten Muğla Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanır bir şehir için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Büyükşehir olduktan sonra Muğla’da yapılan hizmetlerle işler oldukça yolunda gidiyor.

"Sevgi, Hoşgörü ve Güleryüzle Hizmet" anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu güne kadar birçok hizmeti vatandaşlarıyla buluşturarak onların daha rahat, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için çalışıyor. Bugüne kadar bir çok projeyi hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı projeleri arasında Türkiye’de ilk olan hizmetler de dikkat çekiyor. Engelliler için Kısa Mola, kadın mahkumlar için Mor Yaşam, Duyusal Analiz Laboratuvarı, Toprakta Temel Analizler(Kapsam1), Detaylı Toprak Analizleri(Kapsam2), Sulama Suyu Analizleri(Kapsam3), Bitki Analizleri(Kapsam4) olmak üzere dört dalda analiz yapabilen tarımsal amaçlı laboratuvar gibi projeler Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Ulaşımdan yola, sağlıktan suya, tarımdan çevreye birçok alanda hizmetlerini sürdüren ve her geçen gün yeni projelere imza atan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün "Vatandaş odaklı hizmetlerimizi Muğla’da hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.



YOLLARA 340 MİLYON
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana Muğla genelinde 340 milyon liralık yatırımla 2 bin 150 kilometre yolda asfalt, sathi kaplama ve parke çalışması yaptı. Muğla’ya yakışan yollarla vatandaşları sevdiklerine ulaştırmak için Büyükşehir Belediyesi yollarda çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü ödüllü "Mavi Deniz, Temiz Kıyılar" projesi ile yıl boyunca 6 tekne ile deniz araçlarından atık toplama ve kıyı temizliği yapılıyor. Bin 480 kilometre kıyı şeridine sahip olan bölgede bu güne kadar kıyılardan 50 ton çöp toplandı. Yapılan çalışmalarla hem çevre temiz tutuluyor hem de bölge halkı ile birlikte yerli ve yabancı misafirlerin gönül rahatlığıyla denize girmeleri sağlanıyor.



EVDE BAKIM HİZMETİ
Evde Bakım Hizmeti'yle sağlık alanında birçok hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların evlerine misafir oluyor. Belediyenin deneyimli personeli, rutin ziyaretler yapıyor ve ihtiyaç duyulması halinde hastaların evlerine gidiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetler veriliyor. Ekipler, talep doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmetleri de veriyor.Bu kapsamdaki çalışmaları aralıksız sürdüren belediye ekipleri bu güne kadar 11 bin 825 haneyi ziyaret ederek bu hanelerde 93 bin 853 tıbbi müdahalede bulunmuş ve 23 bin 491 genel bakım hizmeti vermiş. Bugüne kadar yapılan il içi ve il dışı hasta nakil sayısı ise 12 bin 572.

HEDEFLER GERÇEKLEŞİYOR
Muğla gibi bir şehirde yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten gurur duyduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Muğla için gerekli olan hizmetleri önem ve aciliyet durumuna göre gerçekleştiriyoruz. Birçok alandaki hizmetlerin yanı sıra alt yapı, üst yapı, arıtma tesisleri, katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları gibi şehirler ve çevremiz için yaşamsal önemi olan hizmetleri de hayata geçiriyoruz. Yaşadığımız şehri koruyan, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için bütün ilçelerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyor, söz verdiğimiz hedefleri ise bir bir gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.



ÇEVREYE BÜYÜK YATIRIM
Birçok alanda farklı çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın doğal ve korunması gereken güzellikleri için de çevre konusuna büyük önem veriyor. "Çevre dostu Muğla" için çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, yüzde 68’i orman, bin 480 kilometre kıyı şeridine sahip, doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en gözde şehri Muğla’ya hizmet verdiklerini, yaşadıkları şehrin alt ve üstyapısı için de projeler üreterek Muğla’yı geleceğe koruyarak taşıdıklarını söyledi. Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra tek olan hafriyat sahasını 7’ye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, katı atık düzenli depolama tesisleri için de kısa zamanda yatırımlar yaparak bir şehrin olmazsa olmaz sorununu çözüme kavuşturdu. 6 milyon 962 bin lira yatırımla faaliyete geçirilen katı atık düzenli depolama tesisi sayesinde Menteşe ilçesinin yanısıra Ula, Yatağan ve Kavaklıdere olmak üzere dört ilçenin çöp sorunu çözdü. Milas'ta 25 milyon liralık yatırımla düzenli katı atık depolama tesisinin yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın en fazla çöpünü üreten Bodrum’a da düzenli depolama tesisi yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. Fethiye'de 4 milyon liralık yatırımla ikinci lot devreye sokuldu ve bölgenin gelecek 10 yılının çöp sorunu çözüme kavuşturuldu. Ayrıca Muğla’nın önemli bir sorunu olan tıbbi atık tesisi de Menteşe'de hizmete sokuldu.
Belediyenin Fethiye’deki önemli çalışmalarından biri ise arıtma tesisi. Dünya Bankası’ndan sağlanan kredi ve bakanlıkların desteği ile yapımı 23 milyon 500 bin liraya mal olacak 12 bin metreküp kapasiteli Ölüdeniz Arıtma Tesisi ise önümüzdeki aylarda hizmete girecek.



32 KÖY SUYA KAVUŞTU
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana il genelinde suyu olmayan ya da su sorunu çeken 32 mahalle ve mevkiyi de içme suyu ile buluşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUSKİ ile il genelinde altyapı ve su sorunu ile ilgili çalışmaları başlatarak kısa zamanda çözüme kavuşturan Büyükşehir, son olarak Marmaris'in Taşlıca Mahallesi’nin 100 yıllık su sorununu çözdü. Suyu davul, zurna ile karşılayan yöre halkı sözünü tuttuğu ve mahallerini suya kavuşturduğu için Başkan Gürün’e teşekkür etti.



CUMHURİYETİN KENTİ MUĞLA
Muğla’nın 'Özgürlükler Şehri' olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de açıklama yaptı. Başkan Gürün, şunları söyledi: "Özgürlüklerin şehri Muğla'mızda; demokrasi, özgürlük sevgi ve hoşgörü ile tam anlamıyla yaşanır. Muğla’da bunu sağlayan 1923 yılından beri Atatürk ilke, devrimleri ile aydınlanan topraklarda cumhuriyet ile halkın hür iradesinin demokrasiye yansımasıdır.'Cumhuriyet, Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim idaresidir' der Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda birleşmiş dünya ülkelerini cephede, masa başında mağlubiyete uğratan bizlere yaşanacak bir vatan bırakan Ata’mızın 94 yıllık emaneti cumhuriyetimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, ileri görüşlülüğü ile günümüze ışık tutmaya, bizlere rehber olmaya devam eden Atamızı ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum."