Beden Sağlığı Mucize doğum! Tıp literatürüne geçecek

Mucize doğum! Tıp literatürüne geçecek

Paylaş
Mucize doğum! Tıp literatürüne geçecek

Doktorların kanamaya bağlı olarak "Yüzde 90 doğumda bebeğiyle birlikte ölüm riski var" dedikleri Ayşe Kaçmaz tıp literatürüne geçecek bir doğumla kurtarıldı

Prof. Dr. Polat Dursun kanserli tümör ameliyatlarında uyguladığı klips yöntemini ilk kez Ayşe Kaçmaz'ın doğumunda uygulayarak hem kanamayı durdurdu hem de binlerce annenin doğumda ölümünü engelleyecek uygulamaya imza attı.

Sabah gazetesinden Safure Cantürk'ün haberine göre, Ayşe Kaçmaz hamileliğinin 4'üncü ayında plasentanın rahim duvarına yapışık olduğunu öğrendi. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te birçok hastane, doktor yüzde 90 oranında ölüm riskini göze almak şartıyla doğumu gerçekleştirebileceğini söyledi. Bunun üzerine Ayşe Kaçmaz, başka doktorların tavsiyesiyle Ankara'daki Prof. Dr. Polat Dursun'la bağlantıya geçti.


2 AY BOYUNCA KIPIRDAMADAN YATTI


Gece uykuda kanama başlayabilir riskine karşı eşiyle nöbetleşen uyuyan Ayşe Kaçmaz, riskli bulunduğu için Ankara'ya uçakla gidemedi. Karayoluyla 3 günlük yolculuktan sonra Ankara'ya ulaşan Ayşe Kaçmaz, 2 ay boyunca yatakta adeta kıpırdamadan bebeğin doğum için yeterince büyümesini bekledi. Ayşe Kaçmaz, doğuma girmeden önce vasiyetname yazarak ailesine teslim etti.



Kan uzmanları, kardiyoloji, üroloji uzmanlarının olduğu bir heyet ve 30'a yakın yedek ünite kanla 3 saatlik başarılı bir operasyon yapıldı. Ayşe Kaçmaz ve Celal Yiğit ismini verdiği bebek ölümün pençesinden kurtarıldı.


TIP LİTERATÜRÜNE KAZANDIRILACAK


Jinekolojik onkolog Prof. Dr. Polat Dursun, "Tümör ameliyatlarında yapılan özel klipslerle ana damarlara geçici süreyle sıkıştırma tekniği uyguladık. Bu sayede hem plesantanın patlama riskini azaltırken hem de buna bağlı işlev bozukluklarını ortadan kaldırdık. Yeni yöntemi en kısa zamanda makale olarak yayınlayarak tıp literatürüne kazandıracağız" dedi.

Haberin Devamı