Cumartesi Postası Mücevher kalemler

Mücevher kalemler

Paylaş
Mücevher kalemler

İtalyan Visconti markası tarafından üretilen özel kalemler altın, gümüş, pırlanta ve benzeri değerli taşlarla süslenmiş. Bu yüzden de her biri servet değerinde... 100 bin Euro'luk model bile var koleksiyonda

Art Grup yetkilileri, Visconti kalemlerini Türkiye’ye getirmek istediğinde, İtalyanlar, “Size pahalı geliriz, bu kalemi Türkler alamaz” demiş. Ama firma ısrarla Visconti yetkililerini Türkiye’ye davet etmiş. İtalyan konuklar buraya gelince fikir değiştirmişler. Böylece Art Grup, kalemleri Türkiye’ye getirmiş. Sonra ne mi olmuş? Türkler, İtalyanları şaşırtmış! Art Grup, Markalar Koordinatörü Deniz Derelli “Kalemleri getirdiğimizden bu yana geçen üç yıl içinde Türkiye, İtalya’dan sonra satışlarda ikinci sıraya yerleşti. Bize burun kıvıran İtalyanlar, şimdi el üstünde tutuyor.

Haberin Devamı

Hatta Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılına özel, 1923 adet Türkiye kalemi bile ürettiler” diyor. Servet ediyorlar İtalya’nın sanat şehri Floransa’da üretilen kalemler birer sanat eseri. Daha da ötesi birer servet... Kalemler altın, gümüş, değerli taşlar, fildişi, titanyum, karbon fiberin gibi maddeler kullanılarak üretilmiş. Taşlar, mücevher ustaları tarafından kalemlere yerleştiriliyor. Haliyle fiyatları da değerli taşların sayısına göre, 100 bin euro’ya kadar çıkıyor. Ayrıca her kalem; bir sanat, arkeoloji, felsefe, edebiyat ve tarihten hikaye anlatıyor.

Mesela en çok ilgi gören model, Uzakdoğu felsefesinde iyilik ve kötülüğü temsil eden Ying ve Yang’dan esinlenilerek üretilen Alchemy kalemi. 4 bin 950 Euro’dan satılan bu kalemin en önemli özelliği, iki uçlu olması. Kalemin bir ucu iyiliği, diğer ucu kötülüğü temsil ediyor. Bitki reçinesinden sınırlı adette üretilen kalem göz damlatıcısı ile dolduruluyor, ucunda 18 karat altın kullanılıyor. Leonardo Da Vinci’den ilham alınarak tasarlanan ‘Divina Proporzione-İlahi Proporsiyon’ kalemlerinin üzerinde 480, uç kısmında 58 pırlanta bulunuyor.

Haberin Devamı

Selüloit gövdesi, ağaç görüntüsü veriyor. 60 adet üretilmiş bu özel kalem, koleksiyonerler tarafından büyük ilgi görüyor. Visconti’nin, Leydi Diana için özel yaptığı ve Tac Mahal’ adını verdiği kalem, bir koleksiyoner tarafından 200 bin Euro’ya satın alınmış. Şimdi bu kalem, müzayedede. Visconti kalemi tekrar üretmiş ve 2100 Euro’ya satışa çıkarmış. Amerikalı ünlü talkshowcu Oprah Winfrey programında bu ürünü ‘ABD’de satılan en özel ve hoş kalem’ seçmiş.

Herkesin cebinde

Daha çok mücevheri andıran Visconti kalemleri, Hollywood ünlülerinden Charlize Theron, Clint Eastwood, Morgan Freeman, ünlü sunucu Oprah Winfrey kullanıyor. Politika dünyası da bu kalemlere tepkisiz kalmamış. ABD Başkanı Barrack Obama, İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi ve Fransa Başbakanı Nicholas Sarkozy de bu kalemleri ceplerinden eksik etmiyor. Visconti kalemler, Türkiye’de de devlet büyüklerinden işadamlarına, sanatçılardan sporculara kadar geniş bir kitle tarafından kullanılmakta.

Haberin Devamı

(26.03.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)