Ekonomi Mübarek istifa etti, piyasalar yükseldi

Mübarek istifa etti, piyasalar yükseldi

Paylaş
Mübarek istifa etti, piyasalar yükseldi

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in görevinden istifa etmesi haberi piyasaları coşturdu. Hisse senedi piyasalarında yükselişler görüldü

Dow Jones Sanayi Endeksi, yüzde 0.27 oranında değer kazanırken, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin yüzde 0.35, Nasdaq ise yüzde 0.27 oranında yükseldi.

Haberin Devamı

Avrupa borsaları Cuma gününü artıda kapattı. FTSE 100 yüzde 0.71, CAC 40 yüzde 15, Frankfurt DAX ise yüzde 0.42’lik yükseliş yaşadı. Haberle birlikte petrol fiyatlarında da düşüş yaşandı.

ABD ham petrolün fiyatı, varil başına 86.16 dolara geriledi. Euro/dolar paritesi ise 1.35'in altına geriledi. ABD doları diğer para birimleri karşısındaki güçlü seyrini sürdürüyor.

>> MÜBAREK'İN HESAPLARI BLOKE EDİLDİ

ALTIN VE TAHVİL GERİLEDİ

Mübarek’in istifasının yatırımcıların risk alma iştihanı artırmasından dolayı gün içinde değerlenen altın ve ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti.

ABD’li banka Wells Fargo’nun makro ekonomi stratejisti Gary Tahyer, “Piyasalar, Mübarek’in görevden ayrılma haberini olumlu bir şekilde karşılamış gibi görünüyor. Yatırımcıların şu anda merakla beklediği gelişme, petrol fiyatlarının yükselip, yükselmeyeceği olacak” dedi.

Haberin Devamı

(Reuters)