Dünya Mübarek çekilme kararı aldı

Mübarek çekilme kararı aldı

Paylaş
Mübarek çekilme kararı aldı

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, önümüzdeki aylarda yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı

Mübarek, istifa etmesi yönünde yapılan gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini belirtti. İktidarının bundan sonraki birkaç ayını barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını ifade eden Mübarek, "Mısır’da ölmeyi tercih ettiğini" söyledi.

Hüsnü Mübarek, istifası için düzenlenen protesto gösterilerinin ardından televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmada, "Bugünkü koşulları dikkate almadan bir dönem daha cumhurbaşkanı adayı olmaya asla niyetlenmedim.

MISIR SOKAKLARI İKNA OLMADI

Bugün sizinle konuşan Hüsnü Mübarek, Mısır’a ve halkına yıllarca hizmet ederken başarılarından gurur duyuyor. Burası benim ülkem, burası yaşadığım yer, savaştım ve toprağını, bağımsızlığını, çıkarlarını savundum ve toprağında öleceğim" dedi.

"ÜLKEMİ TERK ETMEYECEĞİM"

Anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini belirten Mübarek, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak için katı seçilme kurallarını hafifletmek istediğini söyledi. Hüsnü Mübarek, iktidarının bundan sonraki birkaç ayını barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, istifa etmesi yönündeki baskılara rağmen ülkesini terk etmeyeceğini belirtti.

MUHALİFLER VE MÜBAREK YANLILARI ÇATIŞTI

Mısır’ın İskenderiye kentinde, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek taraftarlarıyla muhalifler arasında çatışma çıktı.

Birbirlerine taş ve sopalarla saldıran tarafların arasına ordu birlikleri girmesine rağmen çatışmanın devam ettiği bildirildi. Görgü tanıkları, çatışmada çok sayıda yaralı olabileceğini ifade ettiler.

MİLYONLAR DEVİRMEYE GELİYOR


OBAMA: ADAY OLMA

Obama yönetiminin, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’ten seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklamasını istediği belirtildi.

CNN’in haberine göre, Obama yönetiminden üst düzey yetkili, kanala yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin Mübarek’e seçimlerde tekrar aday olmaması yönünde "en üst düzeyde"haber gönderdiğini söylediği belirtildi.

Yetkili, ABD’nin Mübarek’ten seçimlerde tekrar aday olmayacağını halk önünde açıklamasını beklediğini belirttiği kaydedildi. New York Times da mesajın özel temsilci Frank Wisner tarafından iletildiğini yazdı.

Haberin Devamı