Dünya Mübarek bu gece bırakıyor mu?

Mübarek bu gece bırakıyor mu?

Paylaş
Mübarek bu gece bırakıyor mu?

Mısır'da Devlet Başkanı Mübarek'e yönelik halk ayaklanmasının 17'nci gününde zafer muhaliflerin mi olacak?

Mısır'da iktidarda bulunan Ulusal Demokratik Parti'nin Genel Sekreteri Hüsam Bedrevi, 'Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in, yetkilerini Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman'a devretmesini ümit ediyorum' dedi. Bedrevi, Mübarek'in, konuyla ilgili olarak bu gece büyük bir ihtimalle halka hitap edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

CIA BAŞKANI 'BÜYÜK İHTİMALLE GİDECEK' DEDİ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in bu akşam istifa etmesinin kuvvetli bir ihtimal olduğunu açıkladı. CIA açıklamasında, Mübarek’in bu akşam istifa etmesinin "kuvvetle muhtemel olduğu" ifadesi yer aldı. Mısır Başbakanı Ahmet Şefik ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, bundan sonra her şeyin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in elinde olduğunu söyledi.

>> OBAMA'DAN MISIR'A DESTEK SÖZÜ

>> MISIR HALKI TAHRİR'E AKIN EDİYOR

>> MISIR'DA DÜĞÜMÜ ORDU ÇÖZECEK

MÜBAREK, YARDIMCISI SÜLEYMAN İLE GÖRÜŞÜYOR

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in yardımcısı ile görüştüğü bildirildi. Devlet televizyonu, Mübarek’in şu anda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ile görüşmekte olduğunu duyurdu.

BAŞBAKAN DA TÜYO VERMİŞTİ

Başbakan Ahmed Şefik de daha önce yaptığı açıklamada, Mübarek'in görevi bırakması yönündeki senaryonun tartışılmakta olduğunu söylemişti.

30 yıldır iktidarda bulunan Mübarek'e yönelik halk ayaklanması bugün 17'inci gününü dolduruyor.

ORDU: EYLEMCİLERİN TÜM TALEPLERİ KARŞILANACAK

Mısır’da, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in derhal istifa etmesi başta olmak üzere 17 gündür başkentte protesto gösterilerini sürdüren muhaliflerin "tüm taleplerinin karşılanacağı" açıklandı.

Ordu komutanlarından Hasan el Roveni de Kahire’deki Tahrir Meydanı’ndaki protestoculara yaptığı konuşmada, "istediğiniz her şey yerine getirilecek" dedi.

CNN televizyonu, aynı zamanda başkomutan olan Mübarek’in başkomutanlığı, bu nedenle ordu komutanlığına devredebileceğini ileri sürdü. Güvenlik kaynakları da, Yüksek Askeri Konsey’in tüm gün toplantı halinde olduğunu belirttiler. Ordunun konuya ilişkin yakında bir bildiri yayımlayacağı kaydedildi.

Mübarek’in de kısa bir süre içerisinde halka hitap edeceği kaydedildi. Mübarek’in görevini bırakabileceği haberlerini, iktidar partisi yetkilileri de teyit etti.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı