Bilim - Teknoloji Mozilla Yavaş Eklentilerin Listesini Yayınladı
Paylaş
Mozilla Yavaş Eklentilerin Listesini Yayınladı

Firefox 4 ve IE9 ile birlikte son hız devam eden hızlı tarayıcı savaşlarında beklenmedik anlar yaşanıyor. Mozilla Firefox'u yavaşlattığını iddia ettiği uygulamaları günah keçisi seçti.

Tarayıcı savaşlarında yeni perde artık güvenlik ve içerik konusunda kurulmuyor. Firefox 4 ve IE9'un çıkışıyla birlikte kullanıcıların tarayıcılarda en çok tercih ettiği özellik çalışma hızı oldu. Uzun bir dönem beta aşaması geçiren Firefox 4'ün bu konuda aldığı olumsuz eleştiriler üzerine Mozilla beklenmedik bir hareketle tarayıcının neden yavaş çalıştığını kamuoyuna açıkladı.

Haberin Devamı

Firefox'un Kızgın Olduğu Uygulamalar

Mozilla yönetimine göre bu yavaşlık ham Firefox'un suçu değil. Bazı uygulamalar tarayıcıyı yavaşlatıyor ve çalışmasını engelliyor. Firefox'un yapımcıları bu konuda o kadar öfkeli ki, günah keçisi ilan ettileri uygulamaları kendi sitelerinde açıklamaktan çekinmedi. Mozilla'nın performans bölümünde yayınlanan bu listede hangi uygulamanın tarayıcıyı ne kadar yavaşlattığı da yüzde hesabıyla grafiğe yansıtılmış. Bu 4 uygulamanın en çok tercih edilen eklentiler olması ise kafaları karıştırıyor? Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.