Spor Mourinho ırkçılıktan şikâyetçi

Mourinho ırkçılıktan şikâyetçi

Paylaş
Mourinho ırkçılıktan şikâyetçi

Jose Mourinho, deplasman maçlarında rakip taraftarın kendisine ırkçı yaklaşımda bulunduğunu belirtti

Son olarak 0-0 biten Deportivo-Real Madrid maçında Deportivolu taraftarların hakaret dolu tezahüratlarına maruz kalan Mourinho, bunun önlenmesi için maçın 4. hakemi le tartışmıştı.

Marca gazetesi, "Mourinho, kendisine hakaretten bıktı" diye yazarken, Portekizli teknik adamın, maçın 4. hakeminden bu tür tezahüratları maç raporuna yazması konusunda ısrarlı olduğunu ve tartışmanın da buradan çıktığını ifade etti.

Mourinho’nun, ırkçı olarak düşündüğü bu tezahüratlara karşı İspanya Futbol Federasyonu’ndaki Şiddetle Mücadele Komisyonu’nun harekete geçmesini istediği belirtiliyor.

Real Madrid kulübünden bazı yetkililer, Mourinho’nun haklı bir tutum takındığını savunarak, "Eğer İngiliz liginde Torres veya Cesc hakkında bu şekilde tezahürat etseler biz İspanyollar ne düşünürdük?" diye sordu.

Konuyla ilgili görüşü sorulan Portekiz spor gazetelerinin genel yayın yönetmenleri de ırkçılığa yönelik çizginin aşılması halinde İspanya’nın önlem alması gerektiğini savundu.

"MOURİNHO ANTİPATİ YARATIYOR"

O Jogo gazetesinin genel yayın yönetmeni Fernando Santos, "Mourinho kazanan biri ve düşmanı olması normal. Ama birlikte yaşamanın en temel kurallarına saygı göstermek gerekir.

İspanyol futbolu, çizginin aşılmaması için kendini kontrol etmeli" derken, "Record" gazetesinin genel yayın yönetmeni Antonio Magalhaes de "Mourinho antipati yaratıyor. Rakiplerin nefretini ve düşmanlığını üzerine çekiyor.

Buna alışık biri ama bazen sınırı aşıyorlar. Bu Ronaldo’ya da oluyor. Fakat ırkçılık sorunu değil. Carvalho neden böyle sorunlar yaşamıyor?" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı