Spor Mourinho 9 yıl sonra evinde mağlup

Mourinho 9 yıl sonra evinde mağlup

Paylaş
Mourinho 9 yıl sonra evinde mağlup

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La liga) Real Madrid'in sahasında Sporting Gijon'a 1-0 yenilmesiyle Real Madrid'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımların evinde maç kaybetmeme serisi sona erdi

Madrid’deki Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanan maçta, 79. dakikada De las Cuevas’ın attığı golle 1-0 öne geçen Sporting Gijon, bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar korudu ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Real Madrid’in maçın sonlarında tüm hatlarıyla Gijon kalesine yüklenmesi ve kaleci Casillas’ın bile son dakikadaki korner atışında gol araması sonuç vermedi ve Portekizli teknik adamın yenilmezlik serisi 9 yıl sonra sona erdi.

Madrid’den önce Benfica, Uniao de Leiria, Porto, Chelsea ve İnter’i çalıştıran Mourinho, evindeki son mağlubiyeti 2002’de Porto’nun başındayken almıştı. Porto, 23 Şubat 2002’de kendi sahasında Beira Mar’a 3-2 yenilmişti.

Portekizli teknik adam, bu maçtan sonra Porto, Chelsea ve İnter ve Real Madrid’in başında çıktığı toplam 150 iç saha maçında mağlubiyet görmedi. Sporting Gijon maçıyla Real Madrid’in bu sezon sahasındaki galibiyet serisi de sona erdi. Madrid ekibi, bu sezon sahasında oynadığı 14. maçı da kazanmıştı.

Haberin Devamı

AA