Magazin Mor Çatı Hürrem'e sahip çıktı

Mor Çatı Hürrem'e sahip çıktı

Paylaş
Mor Çatı Hürrem'e sahip çıktı

Eski sevgilisi Can Ateş'ten dört aylık hamile olan ve Ateş'in çocuğu istememesine karşılık, çocuğunu yalnız büyütme kararı alan Meryem Uzerli'ye bir destek de Mor Çatı'dan geldi

Mor Çatı’nın açıklaması şöyle:

“Bekâr bir kadınınhamileliği üzerindenson dönemde medyadayer alan haberler bir kez daha kadınlarınyaşamları üzerindeki erkekegemen sistemin baskısınıgörünür kıldı. Bir kadının ayrıldığı sevgilisinin çocuk istememesine rağmen hamileliğini sonlandırmaması pek çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Erkek istemediği zaman hamileliğin devam etmemesi gerektiği yönündeki bu görüşler tıpkı kadınların hamileliği sonlandırma hakkı olmadığını söyleyen kürtaj karşıtları gibi kadınların kendi bedenleri ve hayatları üzerinde karar verme hakkı olmadığını ve bu kararların erkekler tarafından verilmesi gerektiğini ima etmektedir. Bu yüzden bir kez daha kadınların bedenleri ve hayatları üzerinde tek karar sahibi olduklarını hatırlatmak isteriz.

Haberin Devamı

Kadına yönelik erkek şiddeti erkek egemenliğinin, kadınların beden, emek ve hayatlarını kontrol ve denetim altında tutma çabasınınsonucudur. Kadına yönelik şiddet fiziksel şiddet ile sınırlı değildir. Kadınları istemedikleri doğum kontrol yöntemlerini kullanmaya zorlamak, dış görünüşü ile ilgili baskı yapmak, kendi hayatı içinde kadını nesneleştirmek, hamile kaldıklarında doğurmaları ya da doğurmamaları yönünde baskı yapmak kadına yönelik erkek şiddetinin biçimleridir. Birçok erkeğin uyguladığı bu yöntemler şiddettir ve suç unsuru içerirler.

Kadına yönelik erkek şiddeti ile mücadelenin yolu şiddetin farklı biçimlerini görünür kılmak ve kadın – erkek arasındaki fiili eşitsizlik durumuna işaret etmekten geçiyor. Bir kadının hayatına dair herkesin söz söylediği bu dönemde, kadınların kendi hayatları ve bedenleri üzerinde karar alıyor olmalarının kadınların güçlenmesi ve özgürleşmesi için önemli bir aşama olduğunu hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz.”

Haberin Devamı