Ekonomi Moody's'ten İspanya'ya şok!

Moody's'ten İspanya'ya şok!

Paylaş
Moody's'ten İspanya'ya şok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 28 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü

İspanyol hükümetinin, bankaları kurtarmak için dün, resmen yaptığı başvurunun ardından gece geç saatlerde Moody’s, İspanyol bankalarının kredi notunu düşürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

İspanyol bankalarının kredi notu 1 ila 4 derece arasında düşürüldü. Sadece Santander, BBVA, Caixabank, Banesto, Banca March, Caja Rural Navarra ve Caja Laboral, yatırım için spekülatif olarak değerlendirilen Ba1’in üzerinde kaldı. Baa3 olan İspanya’nın ülke kredi notunun üzerindeki tek banka ise notu A3’ten Baa2’ye indirilen Santander oldu.

BORÇLANMA FAİZİ 32E KATLANDI

İspanya Hazinesi, bugün düzenlediği 3 ve 6 ay vadeli bono ihalesinde 3 milyar 77 milyon avro borçlanırken, kısa vadeli bono ihalelerinde faiz oranı 1 ay öncesine göre üçe katlandı.

Üç ay vadeli bono ihalesinde 1 milyar 600 milyon avro borçlanma gerçekleşirken, faiz oranı yüzde 2,5 ile geçtiğimiz kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Bir ay önce yapılan benzer bir bono ihalesinde faiz oranı yüzde 0,879 idi.

Haberin Devamı

Uzmanlar, İspanya’nın yüksek faizle kısa vadeli borçlanmasının sebebini, İspanyol bankalarının kurtarılmasına ilişkin planın net olarak belli olmamasına
bağladı.