Gündem Mogan Gölü yükseldi parkları su bastı

Mogan Gölü yükseldi parkları su bastı

Paylaş
Mogan Gölü yükseldi parkları su bastı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi sonucu göl kıyısındaki Atatürk Sahil Parkı'nda bulunan banklar ve oturma alanları sular altında kaldı.

Son günlerdeki yağışların da etkisiyle Mogan Gölü’ndeki su seviyesi hızla arttı. Bunun üzerine harekete geçen DSİ ekipleri, Eymir Gölü ile Mogan’ın bağlantısını sağlayan tahliye kanallarını açarak, su seviyesini düşürmeye çalıştı. Ancak buna rağmen su seviyesi hızla yükselirken, Atatürk Sahil Parkı’ndaki çok sayıdaki bank ve oturma grubu sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Hafta sonu tatilinde parka gelen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşarken, kimileri de hatıra fotoğrafı çektirdi. Park alanında bulunan Mogan Çay Bahçesi’nde de sular kum torbalarıyla engellenmeye çalışıldı.

Gölbaşı Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, Atatürk Sahil Parkı’nda sürekli su taşkınlarının meydana geldiğini belirterek, "Daha önce de bu bölgedeki göl kıyı şeridinin yarım metre yükseltilmesi gerektiğini söyledik. Bu yapıldığı takdirde hiç bir sorun kalmaz" dedi. Söz konusu bölgenin düşük kotta bulunduğunu ifade eden Ömercan, parkın bulunduğu alana yarım metrelik bir set yapılması halinde taşkınların yaşanmayacağını savunarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi veya Özel Çevre Koruma Kurumu’nun taşkına müdahale etmesini istedi.

Haberin Devamı