Bilim - Teknoloji Modem sesiyle ödeme dönemi
Paylaş
Modem sesiyle ödeme dönemi

Microsoft, NFC özelliği olmayan eski telefonlar için ilginç bir ödeme çözümü geliştirdi.

Microsoft'un Hindistan'daki araştırma laboratuvarları, ilginç bir çözüme imza attılar. Çok sayıda, eski nesil telefonun bulunduğu Hindistan'da ve elbette dünyada uygulanabilecek bu teknoloji sayesinde, eski nesil standart cep telefonları, alışverişlerde, NFC özelliği olan akıllı telefonlar gibi, ödeme aracı olarak kullanılabilecek. Aynı şekilde NFC özelliği olmayan akıllı telefonlar için de bu çözüm ilaç gibi gelebilir.

Haberin Devamı

Telefonların ödeme aracı olarak kullanılabilmesi için, çalışır bir mikrofonu ve hoparlörü olması yetiyor zira teknoloji, internetin ilk dönemlerinden alışık olduğumuz dial-up modem'lerdeki ses sinyallerine benzer sesler vasıtasıyla kasa ve telefon arasında iletişim kuruyor.

Telefonun ve kasanın sesle iletişmesi sırasında, mikrofonlar sesi alıp çözüyor ve veriye dönüştürüp gerekli işlemleri yapıyor. Bu teknolojiyle telefonlar 2,4 kbps hızında modemlere dönüşüyor. Bu hızde bir MP3 indirmek 8 saat sürebiliyor ancak standart NFC ödeme işlemlerini hızla yapmak için yeterli oluyor.

Microsoft, telefonların dışarıdan gelen diğer sesleri filtrelemesi ve başka sinyaller ile karışmaması için özel yazılı >CHIP Online

Haberin Devamı