Yazgülü Aldoğan Mobil sağlıkta yeni adım
HABERİ PAYLAŞ

Mobil sağlıkta yeni adım

Derinin altının çektiği fotoğrafları mobil telefondan istenilen yere gönderebilen teknoloji sayesinde uzman doktorlara ulaşmak kolaylaşıyor. Türkiye lansmanını ForenScope projesi Ar-Ge Başkanı Osman Eşki’nin yaptığı cihaz, teknoloji alanında da Türk malı bir ürünü dünyaya taşıyacak. Bir bilişim uzmanı ve bir dermatolog ile birlikte yaptığı basın toplantısında Eşki, Çin’de ürettikleri cihazın çok yakında piyasaya sürüleceğini söyledi. Hem de ulaşılabilir bir fiyatla. Eşki, dünya lansmanının ise sonbaharda G.Kore’de yapılacağını anlattı. Herhangi bir kameralı mobil telefona monte edilebilen mercekler, bundan önce sadece kapalı karanlık odalarda mor ışıkla ve büyük aletlerle yapılabilen tanı çalışmalarını artık kolaylaştırıyor. Bir sağlık ocağında bile pratisyen hekim, cilt kanserine dönüşme tehlikesi olan benin fotoğrafını çekip, uzman hekimle paylaşıp, cerrahi müdahale yapılıp yapılmamasına karar verebilecek. Uzman hekim ise bu aletle muayenehanesini yanında taşıyacak. Sağlık Bakanlığı’nın kulaklarını çınlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Başbakan kampanyaya başladı bile!

Erdoğan, iş dünyasını Ankara’da kabul ediyor. Şimdilik çatı aday konusunda ağzını açmıyor. Yani başbakan olarak kalıyor ama her hareketiyle de epeydir cumhurbaşkanı adayı olarak kampanyasını yapıyor. Ya çatı aday ne yapıyor? Hızlıca bir web sitesi yaptırıp üç-beş foto koysalar iyi olacak, google karıştırıp fotoğraf aramaktan bir hal oluyoruz! Kılıçdaroğlu ise en doğru noktaya parmak bastı: “57 ülkeyi büyük bir başarıyla yönetti. En az bizim ülkede tanınır!” Mesele de bu! Diplomasi muhabirleri, Ortadoğu uzmanları kendisini iyi tanıyor da, onu seçecek insanlar tanımıyor. Kendisine oy vermek için tek nedenimiz RTE karşıtlığında buluşmak olsa bile tanıtıma ihtiyaç var. Gerisi hikaye. HDP’nin Rıza Türmen’e teklif götürmesi de, ulusalcı CHP’lilerin Deniz Baykal’ı aday göstermeye kalkması da ne etik, ne akılcı. Keşke birinci turda herkes gönlündeki adayla boyunun ölçüsünü alıp ikinci turda bir aday üzerinde birleşebilseydi! Göze alınamadı madem, ikinci turmuş gibi davranılacak. Ortadoğu’nun içinde bulunduğu duruma bakmak yeter RTE’nin elinden iktidarın alınması için. Kan ve gözyaşının sel olup aktığı, insan canının hiç bu kadar ucuzlamadığı bu manzara, maalesef onun ve ekibinin eseri. ABD’nin Taliban’ı yarattığı gibi AKP’nin yanlış dış politikası da IŞİD’i yarattı. Şimdi yayın yasağı koyup üstünü örtmeye kalksan ne olur! İnternet ortamında gizli saklı mı var!

Haberin Devamı

Galata'da 'alkol' müdahalesi

O bir avuç meydanın sağ salim kalması için ne mücadele vermişlerdenim. İşte şimdi de BELTUR işgal etti! Pazartesi akşamı Galata Kulesi’nin altındaki masa-iskemle yayılmasına şaşıp kalıyoruz, mahallemin eskilerinden Behiç Ak’la birlikte. Sorup soruşturuyoruz, neden? “Bizim amacımız burada alkol alınmasını önlemek” diyor yüzüne soğuk Devlet ifadesi takınmış biri. Galata Meydanı’nda ‘alkol alınması’ meselesi eski. Kavga, üç-beş turisti gözlerine kestirip sosyalleşmek adına internet üzerinden örgütlenerek uzak semtlerden gelen gençlerin içmeyi bilmemesinden başladı. Galata Meydanı’na yayılıp sabahlara kadar bira içen, sayıları bini aşan kalabalığın, sabaha kadar bağırıp çağırarak eğlendiği, kapı kenarlarına işediği, muhabbet bitince şişeleri kırıp birbirlerine saldırdığı ‘nezih’ bir ortam oluşmuştu burada maalesef. Her akşam bir zabıta arabasının meydan nöbeti tutması sayesinde ‘örgütlenme’ yatıştı denirken kulenin altına masa-iskemle atılması yanlış! Bu kadar çok yanlışın yanında hiç mi doğruyu bulamayacağız?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder