Gündem MİT operasyonunun perde arkası

MİT operasyonunun perde arkası

Paylaş
MİT operasyonunun perde arkası

MİT operasyonunun perde arkası

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın 4 Aralık günü Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Erzincan'daki Bölge Müdürlüğü binasına 25-30 polisle değil, 1'i müdür, 3'ü amir toplam 13 polisle girdiği netlik kazandı. Türkiye'de bir ilk olan MİT'teki yaşananların perde arkası dakika dakika ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, 4 Aralık Cuma günü Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürünü arayarak, "Üç ekip hazırlayın Erzincan'a geliyorum. 3 evde arama yapacağım" dedikten sonra yola çıktı.

MİT BİNASINA GİDİYORUZ

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine saat 14.30'da giren Savcı Şanal, "MİT binasına gidiyoruz" diyerek hedefi açıkladı. Şube Müdürü başkanlığında 3 emniyet amiri ve 3'er polis memurundan oluşan 13 kişilik üç sivil ekibi yanına alan Savcı Şanal, Ordu Caddesi'ndeki MİT binasına yöneldi.

BAŞBAKANLIKTAN İZİN ALIN

Savcı Şanal ve beraberindekiler, giriş için MİT'in ön kapısı yerine lojman giriş kapısını tercih etti. Savcı Şanal, kapıda bulunan özel güvenlik görevlisine arama yapılacağını belirterek kapının açılmasını istedi. "Burası MİT binası. Başbakanlıktan izin almanız gerekiyor" diyen görevliye Savcı Şanal elindeki arama kararını gösterdi.

Haberin Devamı

SİLAHIN KILIF DÜĞMESİ AÇILDI

Bunun üzerine durum MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir'e bildirildi. Yaklaşık 15 dakika kadar kapıda bekleyen savcı ve sivil kıyafetli polisler, içeri alındı. Bu sırada kapıdaki nöbetçi olan Özel Güvenlik Görevlisi, belindeki silahın kılıf düğmesini açtığı görüldü. Ama herhangi bir silah çekme olayı yaşanmadı.

Savcı ile gelen polisler, üçe ayrılarak Müdür Şinasi Demir ile personelden S.B.İ. ve K.Ü.'nün bitişikteki lojmanlarına gittiler. Savcı Şanal, Şinasi Demir'in lojmanındaki aramaya katıldı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, ara sıra Demir'in lojmanından çıkarak diğer lojmanlarda yapılan aramaları denetledi.

SİZİ GÖZALTINA ALIYORUM

MİT'teki arama yaklaşık 4 saat sürdü ve saat 18.30 sıralarında Savcı Osman Şanal, Bölge Müdürü Demir'e "Sizi silahlı terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alıyorum" dedi.

Savcı Şanal aynı gün Erzurum'a döndü. Gözaltına alınanlar Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğüne götürüldü ama burada sorgu yapılmadı. 7 Aralık günü saat 10.30'da Emniyet Müdürlüğünden otomobillere bindirilen MİT Bölge Müdürü ile görevliler, Erzincan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sivil plakalı Emniyet Müdürlüğüne ait üç otomlobile ayrı ayrı bindirilen MİT Müdürü ile iki görevli, saat 12.45'de Erzurum Adliyesine getirildi. Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılan 3 MİT'çi saat 23.00 sıralarında tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

SULAMA BARAJINDA BULUNAN MÜHİMMATLA BAŞLADI

Erzincan'daki tutuklamalar, 27 Ekim günü Çatalarmut Köyü yakındalarında bulunan DSİ'ye ait sulama barajında mühimmat bulunması ile başladı. Baraj gölüne balık tutmak için giden ve orada mühimmatı gören vatandaş bu durumu, kendisinde cep telefonu numarası bulunan bir polis memuruna bildirdi. Polis memuru da ihbarı ilgili şube müdürüne aktardı.

Şube müdürü ihbarın gerçek olup olmadığını tespit etmesi için o polis memurunu baraj gölüne gönderdi. Mühimmat ihbarının doğru çıkması üzerine şube müdürü de İl Emniyet Müdürüne durumu bildirdi. Erzincan Başsavcılığı, Erzurum Özel Yetkili Savcı, İl Jandarma Komutanlığı bilgilendirildi. Özel Yetkili Savcı Osman Şanal "Konu beni ilgilendiriyor" diyerek Erzincan'a hareket etti.

Haberin Devamı

3 ASKER TUTUKLANDI

Mühimmat bulunmasının ardından, 18 Kasım günü Özel Yetkili Savcı Osman Şanal beraberinde bir savcı ve 'bilirkişi sıfatlı' iki polisle birlikte Erzurum'dan Erzincan'a gelerek, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube'de görevli Üsteğmen Ersin Ergut ile Başçavuş Orhan Esirger'i gözaltına aldı. Ersin Ergut ile Esirger, 20 Kasım'da Erzurum'da tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığında İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim Ersan da yine Erzurum'dan gelen Özel Yetkili Savcı Osman Şanal tarafından 25 Kasım günü gözaltına alındı ve 27 Kasım'da tutuklanarak Erzurum'daki askeri cezaevine gönderildi.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)