Siyaset MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın darbe girişimi öncesi karargahtan çıkış anı kamerada
Paylaş
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın darbe girişimi öncesi karargahtan çıkış anı kamerada

15 Temmuz darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Karargahı'ndan çıkış anının güvenlik kamera görüntüleri Genelkurmay Çatı Davası'nın dosyasına girdi

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Genelkurmay Karargahı'ndaki güvenlik kamera görüntülerinin bilirkişilerce analiz edildiği rapor, Genelkurmay Çatı Davası'nın dosyasına girdi. Bu raporda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Karargahı'ndan çıkış anı da yer aldı.


HAKAN FİDAN'IN KARARGAHTAN ÇIKIŞ ANI KAMERADA


Darbe girişimi öncesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüştüğü bilinen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, o gün ile ilgili görüntüleri Genelkurmay'ın güvenlik kameralarına yansıdı. Bir kadın subayın refakat ettiği Fidan, saat 20.20'de karargahtan ayrılıyor.

DARBE KOMİSYONUNA RAPOR GÖNDERİLMİŞTİ


Bununla ilgili daha önce MİT tarafından TBMM Darbe Araştırma komisyonuna gönderilen raporda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 15 Temmuz günü, saat 18.00 sıralarında Genelkurmay Başkanı ile bir arada olduğu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma müdürünü aradığı, ancak Cumhurbaşkanına ulaşamadığı, koruma müdüründen bir anormallik olmadığı yönünde bilgi aldığı aktarılmıştı. Raporda ayrıca MİT Müsteşarı Fidan'ın Genelkurmay Karargahında bir süre beklemeye devam ettiği, ancak Kara Kuvvetleri Komutanında 'Saldırı ihbarının teyidine yönelik herhangi bir haber gelmemesi üzerine' saat 20.30 da MİT karargahında Suriye Ulusal Koalisyonu eski Başkanı Muaz Hatip ile olan randevusu nedeniyle saat 20.20'de Genelkurmay Karargahından ayrıldığı belirtilmişti. (DHA)


Hakan Fidan'ın çıkış anı videoda 30. saniyede görülüyor. İşte Hakan Fidan'ın Genelkurmay Karargahı'ndan çıkış anı:



Haberin Devamı