Siyaset Mısır'dan Türkiye'ye: Karışmayın
Paylaş
Mısır'dan Türkiye'ye: Karışmayın

Mısır'ın Ankara Büyükelçisi, Mübarek'in çekilmesi yönündeki Erdoğan'ın sözlerinin yarattığı rahatsızlığı diplomatik bir dille iletti

Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in çekilmesi yönündeki sözlerinin Mısır yönetiminde yarattığı rahatsızlığı diplomatik bir dille Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na iletti.

Davutoğlu dün ABD’nin yeni göreve başlayan Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone’yi kabul etti. Davutoğlu, öğleden sonra da Mısır ve Çek Cumhuriyeti’nin Ankara büyükelçileri ile ayrı ayrı görüştü. Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin, kabul sırasında, Davutoğlu’na, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt’in mektubunu verdi.

Geyt’in mektupta, Mısır’daki olayları ana hatlarıyla anlattığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı kaynakları mektuptaki mesajlar konusunda, “İlk elden bilgi veriliyor. Mübarek’in hemen çekilmeyeceği, bir reform programını yaşama geçirmeyi tasarladığı ve daha sonra belirli bir plan dahilinde çekilmeyi düşündüğü anlaşılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynaklar, Büyükelçi’nin, “Mübarek’in çekilmesi” anlamına gelen Türk yetkililerin sözlerini “içişlerine karışma” olarak değerlendiren Mısır yönetiminin duyduğu rahatsızlığı da diplomatik ifadelerle Davutoğlu’na ilettiğini aktardı.

Haberin Devamı

MİLLİYET