Dünya Mısır'da Türk dizilerine boykot furyası

Mısır'da Türk dizilerine boykot furyası

Paylaş
Mısır'da Türk dizilerine boykot furyası

Mısır'daki bazı televizyon kanalları, Türkiye'nin bu ülkedeki olaylarla ilgili tutumu nedeniyle Türk dizilerini boykot etmeye başladı

El Arabiya'nın haberine göre, aralarında El Hayat, El Nahar ve El Kahire Val Nas'ın da bulunduğu birçok televizyon kanalı, Mısır Sinema Sendikası ve bünyesinde çok sayıda yazar, şair, gazeteci ve bilim insanını barındıran Yaratıcılık Cephesi'nin boykot çağrılarına olumlu yanıt verdi.

Bu kanallardan El Hayat, izleyicilerine yaptığı bilgilendirmede, cumartesi gününden itibaren artık Türk dizisi yayınlamayacaklarını belirtti.

Mısır'da Muhteşem Yüzyıl, Aşk-ı Memnu ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizileri gösteriliyor...

El Arabiya'ya konuşan El Kahire Val Nas'ın sahibi Tarık Nur, Arap televizyonlarında yüksek reyting alan Türk dizilerini yayınlamadıkları için karşılaşabilecekleri mali kayıplara rağmen, Türkiye'ye bir protesto mesajı göndermek için bu kararlarından dönmeyeceklerini söyledi.

Mur, Türk dizilerinin hükümetten bağımsız özel şirketler tarafından yapılmasına rağmen, bu boykotun Ankara üzerinde baskı oluşturabileceğini iddia etti.

Bu diziler sayesinde Türkiye'nin Mısır ve bölgeden çektiği turist sayısının arttığını ifade eden Nur, söz konusu boykotun Türkiye'ye büyük kayıplar verdireceğini öne sürdü.

El Nahar'ın yöneticisi İbrahim Hamuda da Türk dizisi yayınlamamaya karar verdiklerini belirtirken, diğer televizyon kanallarını da aynısını yapmaya çağırdı.

Haberin Devamı