Dünya Mısır'da gazetecilere gözaltı

Mısır'da gazetecilere gözaltı

Paylaş
Mısır'da gazetecilere gözaltı

Kahire'deki El Fetih Camisi'nde mahsur kalan 2 Türk gazeteci AA muhabiri Hibe Zekeriya ve TRT muhabiri Metin Turan'ın gözaltına alındı

Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri, camii içine giren polisin gözetim altında tuttuğu insanlar arasında Metin Turan ile Anadolu Ajansı muhabirinin televizyonda görüldüğünü Ankara’ya bildirdi. Kahire Büyükelçiliği iki gazeteciyle ilgili resmi bilgi almak için Mısır makamlarıyla temasa geçti. Ancak iki haberci gözaltına alındı.

Mısır’da Ramses Meydanı’nda güvenlik kuvvetlerinin yaptığı katliamdan kaçarak El Feth Camisi’ne sığınan göstericilere yönelik askeri operasyon gerçekleştiren Mısır güvenlik kuvvetleri camiye girdi. yaklaşık 400 kişinin mahsur kaldığı camiye yerel saat ile 14:00’da (TSİ 15:00) camiye gaz bombaları atarak müdahale etti.



(TRT muhabiri Metin Turan)




Camiye giren Mısır askerleri içerden çıkarttıkları çok sayıdaki göstericiyi tutukladı. Ordunun operasyonu sırasında El Feth Camisi içerisinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, dışarı çıkarılan bazı protestocular "Baltacı" adı verilen suç gruplarının saldırısına uğradı.

Mısır devlet televizyonu caminin minaresinden güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığını iddia ederken, operasyon sırasına bazı güvenlik kuvvetlerinin camiye ve havaya ateş açtıkları gözlendi.


(AA muhabiri Hibe Zekeriya)










'Çıkmak mümkün değil'demişti

Haberin Devamı

Turan, “Caminin etrafı Baltacılar, zırhlı araçlar, polis ve keskin nişancılarla çevrili. Dışarı çıkabilmek mümkün değil” sözleriyle yaşadıklarını anlatmış ve "Caminin içinde olanları görüntülemek için buraya geldim. Ben içeride görüntü alırken biranda ortalık karıştı ve caminin kapıları kapatıldı. Twitter’dan durumu anlattığımda ‘Bana niye içeride kalıyorsun’ diye sitemler geldi. Ben isteyerek kalmadım ki. Yatsı namazından önce buraya iş yapmaya geldim ama mahsur kaldım” ifadelerini kullanmıştı.



>>>>Mısır'daki darbe yüzünden ham petrol fiyatları arttı

>>>> 'Akan kanların sebebi bizim paralarımız baba'

>>>> Gül ve Erdoğan'ın Mısır zirvesi