Dünya Mısır kan gölü

Mısır kan gölü

Paylaş
Mısır kan gölü

Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda bugün sabaha karşı Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhtarları ile Mübarek yandaşları arasında çıkan çatışmalarda 5 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi

Görgü tanıkları, verdikleri ifadelerde, Tahrir Meydanı’nda bulunan ve Mübarek taraftarlarının mevzilendiği Ekim Köprüsü’nden, Mübarek karşıtlarına doğru ateş açıldığını, 5 protestocunun öldüğü, yüzlercesinin yaralandığını belirtti.

Haberin Devamı

Mısır Hukukçular Birliği ise meydanda bulunan Mübarek karşıtlarının, Mübarek yandaşlarının açtığı ateşin hedefi olduğunu, birçok ölü ve yaralı bulunduğunu kaydetti.

>> 'TÜRKİYE İŞİMİZE BURNUNU SOKMASIN!'

>> İŞTE DÜN YAŞANANLAR

Tanıklardan 26 yaşındaki Muhammed Seyit Mustafa, "Böylesi hiç olmamıştı, Mısırlı Mısırlı ile çatışıyor, bu bir iç savaş" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman’ı telefonla arayarak, Mısır’daki Mübarek aleyhtarları ile Mübarek yandaşlarının çatışmalarının yol açtığı şiddet olaylarını "şok edici" olarak nitelendirdi ve bu olayların sorumlularının bulunması için bir soruşturma açılmasını istedi.

Washington’daki yetkililer, Kahire’de meydana gelen yeni şiddet olayları karşısında, ABD vatandaşlarının "vakit kaybetmeden" Kahire Havalimanına gitmelerini ve bir an önce Mısır’dan ayrılmalarını istedi. Ayrıca, şiddet olaylarının tırmanması nedeniyle Mısır’a ek sefer yapılamama ihtimalinin olduğu da bildirildi.

Haberin Devamı