Dünya Mısır halkı Tahrir'e akın ediyor

Mısır halkı Tahrir'e akın ediyor

Paylaş
Mısır halkı Tahrir'e akın ediyor

Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in bu akşam istifa edebileceği yönünde çıkan haberlerin ardından yüz binlerce kişi başkent Kahire'deki Tahrir (Kurtuluş) Meydanı'na akın etti. BBC Arapça kanalı saat 21:25 sularında ordunun Tahrir Meydanı'nın ana girişlerini kapattığını duyurdu

Çeşitli yayın organlarından Mübarek'in bu akşam yapacağı ulusa sesleniş konuşmasında istifasını açıklayabileceği yönünde haberler gelmesi, Mısır halkında da büyük heyecan yarattı.

Haberin Devamı

Haberin Tahrir Meydanı'nda duyulmasının ardından alandaki kalabalık arasında büyük bir uğultu oluşurken, evlerinden fırlayan binlerce Mısırlı da sokaklara döküldü. Mısır'da milyonlarca kişi Tahrir Meydanı'nda "Yallah" sloganları atarak, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya çağırıyor.

BBC Kahire muhabiri Paul Adams, Tahrir Meydanı'ndaki ortamı, "Rock konserlerinde grup sahneye çıkmadan önceki ana benziyor" diye tarif etti. BBC Arapça kanalı ise Mübarek'in konuşmasına 35 dakika kala Mısır ordusunun meydanın ana girişlerini kapattığını duyurdu.

>> MÜBAREK BU GECE GİDİYOR MU?

>> MISIR'DA DÜĞÜMÜ ORDU ÇÖZECEK

>> OBAMA'DAN MISIR'A DESTEK SÖZÜ

HALKIN KAHRAMANI: GALEYANA GELMEYİN

Bu arada Mübarek karşıtı öfkenin fitilini ateşleyen Google yöneticisi Vail Gonim şimdiden kutlamalara başlayan protestoculara, "Galeyana gelmeyin" çağrısı yaptı. Google'ın Ortadoğu ve Afrika Pazarlama Müdürü olan Gonim, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, şimdilik yapılan spekülasyonlara inanmayın. Sadece bekleyelim ve görelim" dedi.

Haberin Devamı

Mübarek'in istifa edeceği haberlerini sevinçle karşılayan meydandaki protestocular, Anadolu Ajansı muhabirine, Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman'ın liderliğini de kabul etmeyeceklerini söyledi.