Sağlık "Misafir Anne Oteli' hizmete başladı

"Misafir Anne Oteli' hizmete başladı

Paylaş
"Misafir Anne Oteli' hizmete başladı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anne adaylarının doğum öncesi misafir edileceği "Misafir Anne Oteli" hizmete başladı

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kara: - "Doğum öncesi ve doğum sonrası iyilik hallerinin devamı anne ve bebeğin sağlığının kontrol altında tutulmasını amaçlıyoruz"

Haberin Devamı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, "Misafir Anne Oteli’ hizmeti verilmeye başlandı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nde oluşturulan otelde, zor şartlarda hastaneye gelen veya ulaşım imkanı olmayan, doğum yapma tarihi yaklaşmış anne adaylarının doğum öncesi misafir edilerek, evde doğum yapması önlenecek.

Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, yaptığı açıklamada, amaçlarının iklim ve coğrafya şartlarının zor olduğu bazı bölgelerde kadınların daha sağlıklı bir ortamda ve sağlık personeli nezaretinde doğum yapmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Anne ve bebek sağlığı açısından risk faktörünün minimuma indirgenmesi ve yeni doğan yoğun bakım bebeğin iyileşme süresinin kısaltılması, anne ile bebeğin bağının geliştirilmesinde verimli kaliteli ve etkili sağlık hizmeti sunumunu hedeflediklerini belirten Kara, şöyle konuştu: "Hastanemizde Karabük halkına en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu bakımdan bu ve bunun gibi projeleri önemsiyoruz.

Haberin Devamı

Doğum tarihi yaklaşmış ulaşım sıkıntıları olan hastaneye gelip gitmesinde sıkıntı olabilecek annelerimizin, doğum öncesi ve doğum sonrası iyilik hallerinin devamı anne ve bebeğin sağlığının kontrol altında tutulmasını amaçlıyoruz.

Bu proje Halk Sağlığı Müdürlüğü ile entegre bir şekilde gerçekleştirilecektir. Özellikle aile hekimlerimizden alınan bilgiler ışığında ulaşımında sıkıntı olan anneleri tespit ederek hastanemize getireceğiz, misafir anne otelimizde misafir ettikten sonra sağlıklı ve kaliteli bir ortamda doğumlarını gerçekleştirecekler."