Tamer Heper Mirasçılığı son bulmuş
HABERİ PAYLAŞ

Mirasçılığı son bulmuş

Haberin Devamı

Dört mirasçıdan biri mirası reddetti, davası sonuçlandı ve kesinleşti. Şimdi kalan üç mirasçı noterden veraset ilamı çıkarabilir mi? Halen noterde mirasçı görünüyormuş, mirasçılıktan ne zaman düşer? ● S.A.

Mirasçılardan biri mirası reddettiği zaman, sanki o mirasçı miras bırakandan önce ölmüş gibi kabul edilir ve ona göre işlem yapılır. Olayınızda dört mirasçıdan biri mirası reddettiyse ve kendi evlatları varsa onlar mirasçı olur, hiç mirasçısı yok ise onun payı sizlere kalır. Dolayısı ile net yanıt vermek için aile tablosunun bilinmesi gerekir. Ancak bir gerçek var ki mirası reddeden artık mirasçılar arasından çıkmıştır.

TABLO DEĞİŞEBİLİR

Böyle hallerde noterde durum görünmüyor olabilir. Evet artık veraset ilamları noterden de alınabiliyor ama noterlerin sistemi sınırlı olduğu için her zaman buradan veraset ilamı almak mümkün olmayabiliyor. Bu halde de mahkemelere başvurup veraset ilamı talep etmek gerekiyor.

Mirasın reddi uzun bir dava sürecini gerektirmiyor. Bu ihtilaflı bir dava değildir. Sadece tescil konusudur, mahkeme mirası reddedenin beyanını alır ve tescil eder, hepsi budur. Bu halde diğer mirasçılar mevcut durumu gösterir vaziyette bir ilam talep edebilirler.

Bundan sonraki durumu artık noterden takip edemezsiniz ancak mahkemelerden takip edilebilir. Dediğim gibi son mirasçılar aile tablosuna göre değişiklik gösterebilir. İzleyeceğiniz yollar bunlardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder