Beden Sağlığı Minik Sude engelli bebek arabasına kavuştu

Minik Sude engelli bebek arabasına kavuştu

Paylaş
Minik Sude engelli bebek arabasına kavuştu

Denizli'de yaşayan serebral palsi hastası 9 yaşındaki Sude Çetin, Pamukkale Belediyesi’nin yardımıyla engelli bebek arabasına kavuştu

Denizli'de doğum sırasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı engelli dünyaya gelen serebral palsi hastası 9 yaşındaki Sude Çetin’e, Pamukkale Belediyesi yardım elini uzattı.

Anne Özlem Çetin, 2.5 yıldır engelli bebek arabası için birçok yere başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını söyledi.


Hediyesi için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Anne Çetin, "Çocuğumuzun tedavisi için sürekli İzmir’e gidip geliyoruz. Bebek arabası birçok aile için çok da önemli olmayabilir ancak bizim için büyük anlam ifade ediyor. Çocuğumu ve beni sevindirdiği için başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SEREBRAL PALSİ NEDİR? Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir.


Haberin Devamı