Gündem Minik öğrencilerden atık defilesi

Minik öğrencilerden atık defilesi

Paylaş
Minik öğrencilerden atık defilesi

Maltepe Belediyesi tarafından "Çevrene, parkına, geleceğine" sahip çık sloganıyla düzenlenen "Dünya Çevre Günü" etkinliğinde minik öğrencilerin kağıt, plastik gibi atıklardan yaptığı kıyafetlerden yapılan defile göz kamaştırdı

Maltepe Belediyesi tarafından "Çevrene, parkına, geleceğine" sahip çık sloganıyla düzenlenen "Dünya Çevre Günü" etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. Minik öğrencilerin kağıt, plastik gibi atıklardan yapılan kıyafetleri sergiledikleri defile göz kamaştırdı. Maltepe Belediyesi'nin e-atık maskotunun belirlendiği ve ödülünün verildiği etkinlikte Belediye Başkanı Ali Kılıç, öğrencilerin kendisi için atık malzemelerden hazırladığı ceketi giydi.

Haberin Devamı

"Dünya Çevre Günü" Maltepe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kamuran Kumkumoğlu Parkı'nda Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver de katıldı. Başkan Kılıç yaptığı konuşmada, çevre gününün bir güne sığdırılmaması ve bu konudaki duyarlılığın toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Ben maalesef toplumumuzda bu duyarlılığı göremiyorum. İnsanlarımız mangal yakıp külünü, çöpünü oraya bırakıyor. Sizlerin bu konuda bize yardımcı olması lazım. Dayatan değil, danışan bir belediye olacağız. Eksikliklerimizi konuşarak çözeceğiz" dedi.

BAŞKAN KILIÇ'A ATIK CEKET

Konuşmaların ardından, Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği e-atık maskotuna isim belirlenmesi yarışmasını kazanan Yusuf Karamuk adlı öğrenciye hediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Ünver tarafından verildi. İsmi "Malteperob" olarak belirlenen e-atık maskotun, kısa zaman içinde ilçe sokaklarını süsleyeceği kaydedildi. Suzan Ahmet Yalkın İlköğretim Okulu öğrencileri, kağıt, plastik gibi atık malzemelerden yapılan kıyafetlerini sergileyecekleri defile öncesinde Başkan Ali Kılıç'a gazete kağıdından yaptıkları ceketi hediye etti. Renkli görüntülerin yaşandığı defile ve Altayçeşme İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisinin ardından Başkan Kılıç, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirip, parkın içinde kurulan standları dolaştı.

Haberin Devamı