Sağlık Minik Güler ilik nakli bekliyor

Minik Güler ilik nakli bekliyor

Paylaş
Minik Güler ilik nakli bekliyor

Bolu’da 3 ay önce dizlerindeki ağrı nedeniyle doktora götürülen 3 yaşındaki Güler Gökmen’e lösemi tanısı konuldu. Ankara’daki bir hastanede tedavisi süren minik kıza 3 ay içinde ilik nakli yapılması gerekiyor

Fatma ve Coşkun Gökmen çiftinin kızı Güler Gökmen, dizlerindeki ağrı nedeniyle önce özel hastaneye götürüldü. Burada tedavi edilen Güler, 2 ay boyunca şikayeti geçmeyince bu kez Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk tetkiklerinde küçük kıza lösemi tanısı konuldu ve Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemotoloji, Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastalığı ilerlediği tespit edilen Güler Gökmen, tedavi altına alınarak kemoterapi uygulanmaya başlandı.

'KAN VERİP KIZIMIZA UMUT OLUN'

Kızının hastalığının ilerlediğini, bu yüzden doktorların ilik nakli yapılması gerektiğini söylediğini anlatan Coşkun Gökmen (29), şöyle konuştu:

"Kızım 3 aydır Ankara’da hastanede tedavi görüyor. Haftada 1 gün Ankara’ya gidip kızımı görüyorum. Kızımıza en geç 3 ay içinde ilik nakli yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızı ilik nakli için kan bağışında bulunmaya çağırıyorum. Kan verip kızımıza umut olabilirler."

Mutlu YUCA/BOLU, (DHA)

Haberin Devamı