Gündem Minibüsü yakıp önünde poz verdiler

Minibüsü yakıp önünde poz verdiler

Paylaş
Minibüsü yakıp önünde poz verdiler

Denizli Belediyesi, Üçler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne yolcu taşıma ve güzergâh izni vermeyince, toplanan 24 minibüs şoförü, 1998 model yolcu minibüsünü benzin döküp yaktı

Denizli’de 3 yıl önce Üçler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kuruldu. Kooperatif yöneticileri Üçler- Bayramyeri güzergahında yolcu taşımak için Denizli Belediyesi’nden izni istedi. Ancak istedikleri izin verilmedi. Kooperatif Denizli İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme kooperatifi haklı buldu. Bunun üzerine Belediye ve Valilik Danıştay’a itiraz etti. Danıştay da mahkemenin kararını onadı. Ancak belediye yine de güzergâh izni vermedi.

Bugün de 3 yıldır korsan taşımacılık yapan Üçler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 24 üyesi, izin verilmemesini protesto için kooperatife ait 1998 model yolcu minibüsünü, Üçler Mahallesi’ndeki boş bir arazide, üzerine benzin dökerek yaktı. Minibüs kısa sürede alev topuna dönerken, minibüs şoförleri olay yerinde ’Umut2-3, 800. yıl mahalle sakinleri, AKP’li belediye yönetiminden ulaşım hakkınızı isteyiniz. Danıştay kararını uygulatınız, Haklıyız, hakkımızı istiyoruz’ yazılı pankart açtı.

'BELEDİYE DANIŞTAY KARARINI UYGULAMIYOR'

Protestocu minibüs şoförlerinden Fatoş Güzel, "Belediye Danıştay kararını uygulamıyor. Mağdur durumdayız. Korsan çalışmak zorunda kalıyoruz. Bize sürekli ceza kesiliyor. Hepimiz burada ekmek parası kazanma derdindeyiz. Bize hakkımızı versinler" dedi.

Bir başka minibüs şoförü Zafer Uçkun da, Danıştay kararı uygulanmaması halinde eylemlere devam edeceklerini her hafta 1 minibüs yakacaklarını söyledi.

Minibüs yanarken lastiklerinin gürültüyle patlaması korkulu anların yaşanmasına neden oldu. 15 dakika sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hurdaya dönen minibüsten yükselen alevleri söndürdü.

Eylemle ilgili soruşturma başlatan polis, Süleyman Ertekin ile Zafer Uçkun’u gözaltına aldı.