Dünya Minare referandumu yayılıyor

Minare referandumu yayılıyor

Paylaş
Minare referandumu yayılıyor

İsviçre'de referandum sonucu kabul edilen minare yasağı kararı, Almanya'daki aşırı sağcı partileri de harekete geçirdi

Almanya'da en etkin aşırı sağcı gruplar arasında yer alan ‘Pro Köln’ adlı inisiyatif, Almanya ve diğer AB ülkelerinde minare yasağı için Avrupa’daki aşırı sağcı partileri kongre kapsamında bir araya getirme kararı aldı.

‘Pro Köln' geçen aylarda temeli atılan Köln Merkez Camii'ni propaganda çalışmaları ve imza kampanyaları ile durdurmaya çalışırken başarılı olamadığı hatırlatıldı.

KUZEY REN VESTFALYA'DA KAMPANYA

Pro Köln', adını ‘Pro NRW' olarak değiştirirken Almanya'daki Türkiye kökenlilerin 1 milyon nüfusla en yoğun yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 9 Mayıs 2010’da yapılacak seçimlerde İsviçre’dekine benzer bir kampanya düzenleme kararı aldı.

Bu konudaki karar web sayfasında yayınlandı. Parti yetkilileri, seçim öncesi, başta İsviçre’deki minare referandumunu gerçekleştiren sağ popülist Halk Partisi olmak üzere AB’deki tüm aşırı sağcı ve sağ popülist partilerin katılımıyla bir kongre düzenleyeceklerini bildirdi.

Pro NRW’nin seçim kampanyalarında İsviçre’deki Halk Partisi’nin minare karşıtı afişlerini de kullanma kararı alınırken bu afiş Pro NRW’nin web sayfasında yer aldı.

İhsan Dörtkardeş/(DHA)

Haberin Devamı