Spor Millilerden tatsız prova

Millilerden tatsız prova

Paylaş
Millilerden tatsız prova

Türkiye, Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Gana ile 2-2 berabere kaldı. Milliler 2-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamadı

ürkiye, Afrika'nın başarılı futbol ülkesi Gana ile Atatürk Olimpiyat Stadı'na karşı karşıya geldi. Yaklaşık 2 bin futbolseverin izlediği hazırlık maçına milli takım hızlı başladı.

Haberin Devamı

7. dakikada kazanılan korner sonrası ceza alanında topu önünde bulan Burak Yılmaz, net bir vuruşla Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. Geride kalan maçlara nazaran daha atak gözüken Ay-yıldızlılar, 28'de farkı ikiye yükseltti.

Hamit Altıntop'un sağ kanattan yaptığı ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Umut Bulut, skoru 2-0'a taşıdı ve devre böyle sonuçlandı. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Gana, 61'de golü buldu.

Tecrübeli golcü Asamoah Gyan, soldan ceza sahasına girip sert bir vurdu, Volkan Demirel topa müdahale edemeyince durumu 2-1'e geldi. Millilerin oyun düşüşünü iyi değerlendiren Afrika ekibi, 75'te skoru eşitledi.

Sağdan yapılan ortaya Gyan şahane yükseldi ve Volkan'ın uzanamayacağı yere topu yolladı. Müsabakanın son bölümlerinde ise skor tabelası değişmeyince Türkiye, Gana ile 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Milliler bu sonuçla hazırlık maçlarında kazanamama serisini altıya çıkardı. Türkiye en son 5 Haziran 2012'deki özel maçta Ukrayna'yı 2-0 yenmişti.