Gündem Milli sporcuya seks şantajı

Milli sporcuya seks şantajı

Paylaş
Milli sporcuya seks şantajı

İstanbul'da, 19 yaşındaki rekor sahibi kadın milli sporcuyla internette arkadaş olan ve çıplak görüntülerini ele geçirip şantaj yapan Ferdi E. gözaltına alındı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran kadın milli sporcu, internet ortamında tanıştığı "Martin" ismini kullanan bir kişiyle arkadaş olduklarını ancak bir süre sonra bu kişinin kendisiyle birlikte olmak için uygunsuz görüntülerini kullanarak şantaj yaptığını söyledi

"BİRKAÇ KEZ SOYUNMUŞTUM"

Gasp Büro Amirliği’nde ağlayarak ifade veren kadın sporcu, "Onunla kısa sürede samimi olmuştuk. Onunla internet üzerinde konuşurken kamera önünde birkaç kez soyunmuştum. Milli sporcu olduğumu öğrenince bu görüntüleri aileme ve basın kuruluşlarına göndereceğini söyleyip benimle birlikte olmak istedi. Eğer onunla bir kez birlikte olursam görüntüleri bana vereceğini söyledi" dedi.

IP'DEN TESPİT EDİLDİ

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kadın sporcunun bilgisayarındaki zanlıdan gelen mesajları inceleyerek IP adresine ulaştı.

Zanlının Sarıyer bölgesinde bir evden internete girdiği tespit edildi. Bu bilgi üzerine harekete geçen dedektifler sabaha karşı yaptıkları baskında olayı gerçekleştiren Ferdi E.’yi gözaltına aldı.

Havalandırma sistemlerinde kullanılan motorların yapıldığı bir atölyede çalıştığı belirlenen Ferdi E. kadın milli sporcuyla konuştuğunu, arkadaş olduğunu kabul etti. Ancak Ferdi E., şantaj iddialarını ret etti.

GRUP SEKS GÖRÜNTÜLERİ DE ELE GEÇTİ

Polis Ferdi E.’nin bilgisayarında yaptığı incelemede kadın sporcunun çıplak görüntülerini ele geçirdi. Bilgisayarda yapılan inlelemede ayrıca 3 genç kız ile bir erkek şahsın uygunsuz görüntüleri olduğu tespit edildi.

Görüntülerdeki mağdurların bilgisayar kamerası önünde striptiz yaparak soyundukları çıplak bir şekilde poz verdileri görüldü.

Poliste işlemleri tamamlanan Ferdi E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Polis şimdi bilgisayarında bulunan diğer kişilere çıplak görüntülerle şantaj yapılıp yapılmadığını araştırıyor.

Ali AKSOYER/DHA