Spor Milli okçunun hedefi Avrupa şampiyonluğu

Milli okçunun hedefi Avrupa şampiyonluğu

Paylaş
Milli okçunun hedefi Avrupa şampiyonluğu

İngiltere'nin başkenti Londra'da 2012 yılında düzenlenen Londra Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli okçu Doğan Hancı, İsviçre'de gerçekleştirilecek Bedensel Engelliler Okçuluk Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Temmuz ayının son haftasında başlayacak şampiyonanın hazırlıklarını Kazım Karabekir Stadyumu’nda sürdüren Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002 yılında başladığı okçuluk branşında çeşitli başarılar elde ettiğini söyledi.

Harcadığı emeğin karşılığını almaya çalıştığını, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandığını anımsatan Hancı, "Bu başarı benim için çok iyi oldu. Milli takım kampında hocalarımızla birlikte çalıştık. Oyunlara 11 sporcu gittik, bir madalyayla döndük. Benim adıma sevinçliydi" dedi.

Hancı, 1,5 ay sonra İsviçre’ye gideceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şampiyonanın hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyorum. Ayın 15 günü kamptayım, diğer 15 gün de evimdeyim. Antrenmanlarıma aralıksız devam ediyorum. Ankara’daki kampın ardından Antalya’ya, daha sonra verilecek aranın ardından da İsviçre’ye gideceğim. Antrenmanlarımız kapsamında günlük 6-7 saat çalışıyoruz. Milli takımdaki hocalarımızın verdiği tavsiyeleri uygulamaya çalışıyorum. Şampiyonada altın madalya hedefliyorum. İsviçre’de durum daha iyi olacak."

Antrenmanlarını diğer okçu arkadaşlarıyla sürdürdüğünü ifade eden Hancı, onlara da elinden gelenin en iyisini anlatmaya ve örnek olmaya çalıştığını kaydetti.

Hancı, İsviçre’deki şampiyonanın ardından olimpiyatlara kota alma senesinin olacağına vurgulayarak, "Kota yarışmasını iyi tamamlarsak ülkemize bir kota almış olacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı