Candaş Tolga Işık Milli iradeye kaygı
HABERİ PAYLAŞ

Milli iradeye kaygı

Kuzey Kore’de bir kaç ay önce seçim yapıldı. Kuzey Korelilere sandıkta 2 tercih bıraktılar: “(Kim Jong Un’u) onaylıyorum” ya da “(Kim Jong Un’u) onaylamıyorum.” Kim Jong Un’u onaylamayanlara başka birini onaylama şansı verilmeyen bu demokratik seçimlerin sonucunda beklendiği üzere Diktatör Kim Jong-Un yüzde yüz oy aldı. Sandıksa sandık... Ülkedeki erkeklerin saç tıraşına bile müdahale eden hasta ruhlu bir adamın aldığı oya bakıp ‘milli irade tecelli etti’ mi diyeceğiz?

[[HAFTAYA]]

Yanı başımızda Suriye’de de seçim yapıldı. Esad, yüzde 87 oy aldı. Ne yani coğrafi ve etnik anlamda paramparça olmuş, ayrışmanın binlerce insanın ölümüne yol açan bir iç savaşa dönüştüğü ülkede halkın sandıkta Esad üzerinde birleştiğine mi inanacağız?

Haberin Devamı

Hadi bunlar şaibeli seçimlerdi... Diktatörler, demokrasiyi ve sandığı iktidarlarını meşru kılabilmek adına ‘kullanıyorlar’. Peki, ya Avrupa’nın bir çok ülkesinde açıkça ‘ırkçılık’ yapan aşırı sağ partilerin her seçimde oylarını daha da yükseltiyor olmasını nereye koyacağız? Düşünsenize, günün birinde Yunanistan’da yapılan seçimlerde kendilerini Nazilerin devamı olarak gören Altın Şafak iktidara gelirse Yunanistan’dan çıkan böylesine bir milli iradeye saygı göstermeyi midemiz kaldıracak mı?

Demokrasilerde millet iradesi esastır. Şüphesiz... Ancak dünyanın ahvaline dalıp, insanoğlunun gidişatına bakınca milli iradeye saygıdan çok kaygı besliyor insan. Çaresiz...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder