Siyaset Milletvekilleri boğazda çöp topladı
Paylaş
Milletvekilleri boğazda çöp topladı

TBMM çatısı altındaki partilerin milletvekillerinin oluşturduğu Meclis Spor takımında yer alan milletvekilleri, "Boğazımıza Takılanlar" Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, İstanbul Boğazı'nda çöp topladılar

2008 yılından bu yana Carat Medya tarafından gerçekleştirilen projeye destek vermek amacıyla Arnavutköy İskelesi’nde bir araya gelen 14 milletvekili, burada teknelere binerek, denize açıldılar. İstanbul Boğazı’nda, deniz üzerinde bulunan çöpleri sepetlerle toplayan milletvekilleri, çevre kirliliğine dikkat çektiler. Çöp toplama etkinliğine katılan AK Parti Ordu milletvekili Enver Yılmaz, insanların boğaza verdiği kirliliği telafi etmek amacıyla bu etkinliğe katıldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

"Boğazımıza takılanlar" sloganıyla yola çıktıklarını ve İstanbul Boğazı’nın belli mıntıkalarında oluşan kirliliği önlemeyi amaçladıklarını anlatan Yılmaz, "İstanbul Boğazı, her gün yoğun yolcu ve deniz trafiğinin yükünü taşıyor. Kimyasal kirliliği tekil çabalarla temizlemek çok zor. Buna vatandaşlarımız pasif ve hatta duyarsız kalıyor. Tarihi, turistik ve tabiat açısından önemli olan İstanbul Boğazı’nın deniz seviyesi üzerinde oluşan kirlenmeleri telafi amaçlı başlayan bu çalışmaya destek vermek hepimizin görevi" diye konuştu.

İstanbul’un dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu ancak bu kentin temizliğine yeterli özenin gösterilmediğini belirten DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ise, "Bu proje sayesinde insanların hiç olmazsa temizleyemese bile kirletmemeyi öğreneceğine inanıyorum. Seçilen sloganı çok beğendim. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen milletvekillerimiz bu etkinliğe katıldılar. Gösterilen bu ilgi için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada, Meclis Spor Takımı Kaptanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, "Taş atan çocuklar" olarak adlandırılan gençlerin topluma kazandırılması yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları’nın bu çocukların aileleriyle bir çalışma yaptığını ifade eden Arıcı, "Hem bu çalışmalara destek olmak, hem de çocuklarımızın geleceğinin daha iyi olması ve topluma, spora kazandırılması için onlarla maç yapmayı düşündük. Yarın Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda, Meclis Spor takımımız, bu çocuklarla bir maç yapacak" dedi.