Gündem Milas'ta hortum dehşeti

Milas'ta hortum dehşeti

Paylaş
Milas'ta hortum dehşeti

Bin dönüm araziyi etkisi altına alan hortum, zeytin ağaçlarını kökünden söktü

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Ovakışlacık Köyü'ndeki yaklaşık bin dönüm araziyi etkisi altına alan hortum, zeytin ağaçlarını kökünden söktü, dallarını kırarak yola fırlattı. Hortumda, köylünün geçim kaynağı olan 2 bin zeytin ağacının zarar gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Milas'a bağlı Ovakışlacık Köyü'nün Karaoğlan Mevkii'nde dün saat 16.00 sıralarında çıkan hortum korku ve panik yarattı. Şiddetli hortumda, çok sayıda zeytin ağacı kökünden sökülürken çoğunun da dalları kırıldı. Hortumdan, köylünün geçim kaynağı olan yaklaşık 2 bin zeytin ağacının zarar gördüğü bildirildi. Hortumun yaklaşık 1000 dönüm arazide etkili olduğunu anlatan çiftçi Birol Demir (37), ``Yağmurun ardından birden ortaya çıkan hortum hepimizi çok korkuttu. Zeytinliklerimiz heba oldu. 8- 10 tonluk zeytin veren ağaçlarımız kökünden söküldü, dalları kırıldı'' dedi.

'BENİ 10 METRE SÜRÜKLEDİ'

Çiftçi Mustafa Eşsiz (54) ``Zararımız çok büyük. Devletten destek bekliyoruz'' derken, hortumun meydana geldiği sırada çiftlikten köye doğru yürüdüğünü anlatan Turgut Girgin (54) de ``Hortum öyle kuvvetliydi ki beni yaklaşık 10 metre sürükledi. Neye uğradığımı şaşırdım. Uzun süre olayın şokunu üzerimden atamadım'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Köy Muhtarı Ali Milas, kökünden sökülen ve kopan zeytin ağaçları yüzünden yolların kapandığını, Köy Hizmetleri ekiplerinin yolları trafiğe açmak için uzun süre uğraştığını söyledi.

Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin köye gidip hortumun verdiği zarar hakkında incelemelerde bulunduğunu, hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekli çalışmaların yürütüleceğini bildirdi.

Çıkan hortumdan sonra kırılan dallar ve kökünden sökülen ağaçları bazı köylülerin yakmak için topladığı görüldü.

DHA