Spor Mihajlovic'e tam destek

Mihajlovic'e tam destek

Paylaş
Mihajlovic'e tam destek

Serie A ekiplerinden Fiorentina'nın başkanı Andrea Delle Valle, teknik direktörlerinin tartışma konusu olmadığını söyledi

Serie A’da 2010-2011 sezonuna kötü bir başlangıç yaparak adeta dibe demir atan Fiorentina’da başkan Andrea Delle Valle ve Fransız kaleci Sebastian Frey, daha öncede kötü günler geçirdiklerini, bunların üstesinden Sırp teknik direktör Sinisa Mihajlovic ile birlikte geleceklerini ifade etti.

Alınan kötü sonuçlar nedeniyle hakkında ’gönderilecek’ dedikodusu çıkan Sırp teknik adama başkan Delle Valle, "Mihajlovic tartışma konusu değil" diyerek, sahip çıktı.

Delle Valle, teknik direktörleriyle ilgili bir problemin olmadığını bildirdi. "Zor bir durum içerisinde olduğumuzun farkındayız. Ancak burada kimsenin korkusu yok. Tünelin ucundaki ışığı görmeye ikna olmuş durumdayız" diyen başkan Delle Valle, ligin dibinden kurtulmanın yollarını aradıklarını kaydetti.

"Mor Menekşeler" olarak anılan takımın file bekçisi Fransız Sebastian Frey de şu anki durum nedeniyle endişeli olmadıklarını belirterek, "Eminim ki, bu durumdan bir an önce çıkacağız, aynı (Calciopoli) skandalının yaşandığı yıl kurtulduğumuz gibi" dedi.

Çalıştırıcıları Mihajlovic’e duydukları güveni aktaran Frey, Mihajlovic’in her zaman kazanmak isteyen bir yapıda olduğunu dile getirdi. 7 haftası geride kalan Serie A’nın 2010-2011 sezonunda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle son sırada yer alan "Mor Menekşeler"in adı İtalya’da 2006 yılında patlak veren "Calciopoli" skandalına da karışmıştı.

Skandal nedeniyle son 2 şampiyonluğu elinden alınarak, 3. lige düşürülen Juventus, en ağır cezayı alırken, AC Milan, Fiorentina, Lazio ve Reggina kulüpleri çeşitli puan silme cezalarına çarptırılmıştı.

Bu takımlardan Fiorentina, önce bir alt lige düşürülmüş, ardından yapılan itirazı kabul edilerek, 2006-2007 sezonuna Serie A’da -15 puanla başlamak durumunda kalmıştı. Fiorentina geriden gelmesine karşın o sezonu 5. sırada tamamlamayı başarmıştı.

Haberin Devamı