Gündem Midelerinden 2 kg 430 gr. kokain çıktı

Midelerinden 2 kg 430 gr. kokain çıktı

Paylaş
Midelerinden 2 kg 430 gr. kokain çıktı

Bakırköy'de uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında bir ABD vatandaşının da bulunduğu 3 kurye gözaltına alındı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 ve 27 Nisan’da 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, 25 Nisan günü düzenlenen ilk operasyonda Ekvator vatandaşı Fernando Marcela R.B.’yi gözaltına aldı. Kadın şüphelinin sağlık kontrolünde midesinde kapsül olduğu tespit edildi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan muayene sonucunda kurye Fernando Marcela R.B’nin midesinden 28 adet prezervatif içinde 900 gram likit kokain çıkarıldı.

Aynı gün ikinci operasyonda ise turist olarak geldiği Türkiye’deki ziyaretinin ardından ülkesine gitmek isteyen ABD vatandaşı Anıl Rameschandra V., şüpheli olarak gözaltına alındı.

Bu kişinin valizinde yapılan aramada özel bölüme gizlenmiş 14 kilo 100 gram afyon sakızı ele geçirildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Anıl Rameschandra V’nin İran’dan temin ettiği afyon sakızını Chicago’ya oradan da Teksas’a götürmeyi düşündüğü belirlendi.

Son olarak ise 27 Nisan günü gözaltına alınan Ekvator vatandaşı Vicente Vlamidir M.D’nin midesinden ise 35 adet prezervatif içinde 1 kilo 530 gram likit kokain ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlının ülkesinen getirdiği likit kokaini İstanbul’da piyasaya sürmeyi planladığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elvan EZBER/DHA