Bilim - Teknoloji Microsoft'tan Google'a "taş!"
Paylaş
Microsoft'tan Google'a "taş!"

Microsoft'un önemli ismi, bir kez daha Google'ı hedef aldı. İşte o isim ve söyledikleri...

Microsoft, çoğu zaman Google hakkında fikirlerini açıkça ortaya koyan bir şirket. Şimdi de Microsoft proje başkanı, Google Docs, Sheets, Slides ve bulut depolama çözümü olan Google Drive hakkında açıklamalar yaptı.

iPad için nispeten iyi bir ücretsiz ofis çözümü olan ve ücretsiz dağıtılan "iPad için Microsoft Office" uygulaması ve SkyDrive'ın, OneDrive olarak değişmesi hakkında da bilgiler veren Microsof Office Live Workspace proje yöneticisi Sanjeevini Mittal'ın Google hakkında söyledikleri, açık konuşmak gerekirse, biraz ağır: "Google Dökümanlar ile Office formatındaki dosyayı açıp çeşitli değişikler yaptığınız zaman o dosya artık Office görünümünü ve formatını kaybediyor. Yaptığınız değişikliklerden sonra formatı yeniden yaratmanız ve hiç bir bilginin kaybolmadığında emin olmanız gerekiyor. Bu da zaman kaybına, aynı zamanda Office deneyimini ve konforunu mobil cihazlarda yaşayamamaya neden oluyor. Google servisleriyle uğraşmak yerine modern Office deneyemini bilgisayarda ve iPad cihazlarında Microsoft Office ile yaşayabilirsiniz."

Adil olmak gerekirse, Mittal'ın haklı olduğu bir nokta var: Microsoft Office formatlarının hala ilk günkü gibi güncelliğini ve yaygınlığını koruması... Google'ın kendi ofis yazılımlarının en son Office formatlarıyla bir sorunun olduğu da bir gerçek.

iPad'i elde aldığımız zaman hem Google'ın, hem de Microsoft'un ofis çözümleri AppStore üzerinden ücretsiz indirilebiliyor. Her iki ofis çözümü de 3. parti ofis çözümlerinden daha başarılı ve aynı zamanda hem daha güvenli hem de görsel açıdan göze daha çok hitap ediyor. Mittal'ın bu konu hakkında da bir fikri var: Kullanıcılar ofis ürünlerinde Microsoft ismine daha aşikar.

Resimlerle: Ofis oyuncakları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı