Bilim - Teknoloji Microsoft Windows'u sildi mi?
Paylaş
Microsoft Windows'u sildi mi?

Sürekli Xbox cephesinden haberler veren Microsoft, PC oyunlarını ve oyuncularını gözden çıkarttı mı?

Her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük fuarlarından da birisi olan E3 oyun fuarı, bu yıl da geride kaldı. Fuar esnasında birbirinden farklı marka, en iyi oyunları ile karşımıza çıktılar ama ne hikmetse Microsoft'tan elle tutulur herhangi bir PC oyunu gelmedi; tüm duyurular Xbox cephesinden yapıldı.

Öyle görünüyor ki Microsoft, E3 fuarının yeni Windows tabanlı oyunları tanıtmak için doğru yer olmadığını düşünüyor. Firmanın oyun bölümünden sorumlu olan Phil Spencer ise durumu şu şekilde dile getirdi; "Firma içerisinde herhangi bir oyun stratejisi geliştiriyorsak ya da oyun odaklı bir gelişme varsa, bu benim işim ve şunu söyleyebilirim ki Windows platformunda oynanan oyunlar, tarihimiz boyunca hiç bu kadar üst seviyede seyretmemişti. Özellikle World of Tanks ve League of Legends'ın pazarda yarattığı büyüme göz ardı edilemeyecek cinsten." Spencer, sözlerine şu şekilde devam etti; "E3 fuarı kelimenin tam anlamıyla bir perakende fuarı. Son kullanıcıya doğrudan ürün satmak için geliştirilmiş, bir nevi ana görevi konsol oyunlarını tanıtmak olan bir şov. Hal böyle olunca bizler de Windows tabanlı oyunlardan konuşmak için bu zemini doğru bulmadık. Pek tabii Windows oyun yelpazesi ve üreteceği yapımlar, Microsoft'un genel geçer başarısı için büyük önem taşıyor, bunun da farkındayız."

İşi daha da ilginç yapansa, Spencer'in konuşmasının bir noktasında, E3 ve benzeri oyun fuarlarında boy göstermektense, ürettikleri oyunlara direkt olarak şampiyona ya da farklı etkinlikler yaparak dikkat çekebileceklerinden bahsetmesi oldu... Evet, bu E3 fuarında Microsoft, Windows tabanlı oyunlarıyla kendisini göstermedi ama birçok dev firma, halen PC için ter dökmeye çalışıyor ki The Witcher 3, GTA 5, The Crew, Civilization: Beyond Earth ve daha birçok isim, PC'nin konsollardan halen on adım ilerisinde olduğunu göstereceğe benziyor.

Resimlerle: E3 2014'ün bomba oyunları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı