Dünya Michelle Obama'ya ölüm tehdidi

Michelle Obama'ya ölüm tehdidi

Paylaş
Michelle Obama'ya ölüm tehdidi

ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama'ya ölüm tehdidinde bulunan Hawaiili kadın tutuklandı

ABD Başkanı Barack Obama’nin eşi Michelle Obama'ya çocuklarıyla Noel tatilini geçirmeyi planladığı Hawaii’de, ölüm tehditleri savuran Hawaiili bir kadın Amerikan Gizli Servisi tarafından tutuklandı. Amerikalı yetkililer, Kristy Lee Roshia adlı Amerikalı kadının, Hawaii eyaletinin Kaneohe kentinde, 19 Aralık tarihinde tutuklandığını, Roshia’nin, Obama ailesinin nerede, hangi otelde kalacağına ilişkin önceden açıklanmayan üst düzey gizlilik derecesi bulunan bilgilere sahip olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

ABD’nin ‘first lady'sine yönelik ölüm tehditleri savurmak ve tutuklandığı sırada gizli servis görevlilerine saldırmak suçlamaları ile bugün mahkemeye çıkartılması beklenen kadının, Michelle Obama’ya yönelik ilk ölüm tehdidini 10 Aralık’ta, Amerikan Gizli Servisi’nin Boston merkezine açtığı telefonda dile getirdiği, ayrıca gizli servis ajanlarından birini ve Amerikan Deniz Piyade’lerini öldürme tehdidinde bulunduğu belirtildi.

OVAL OFİS'İ HAVAYA UÇURACAKMIŞ

Roshia’nın Hawaii’de deniz piyadelerinin konuşlandığı özel bir üs yakınlarında yaşadığı da belirlendi. Roshia’nın, 19 Aralık tarihinde yapılan sorgulamasında da, Barack Obama ve ailesinin kalmasının planlandığı yerleri gezdiği, kendisinin de Amerikan Deniz Piyadeleri Üssü içinde yer alan golf sahasında çalıştığını anlattığı açıklandı. Michelle Obama'ya ölüm tehditleri savuran kadının, tutuklanması sırasında da Gizli Servis elemanlarına saldırdığı ve tüm Oval Ofisi havaya uçuracağı tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Gizli Servis tarafından alınan ifade tutanaklarında, Kristy Lee Roshia’nın Amerikan Gizli Servisi’ni 2004 yılında telefonla aramaya başladığı açıklandı.

Obama’nın en önemli politik söylemlerinden biri olan ‘herkes için sağlık sigortası reformu’nun, Amerikan senatosu tarafından oylanmasının ardından Obama çiftinin, çocuklarıyla Hawaii’nin başkenti Honolulu’ya gitmeleri bekleniyor.

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK / DHA