Spor Miami finale tutunmaya çalışıyor

Miami finale tutunmaya çalışıyor

Paylaş
Miami finale tutunmaya çalışıyor

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), geçen yılın ardından bu yıl da finallerde karşılaşan Miami Heat ile San Antonio Spurs, dönüm noktası sayılan serinin dördüncü maçında Miami American Airlines Arena'da karşı karşıya gelecek.

NBA’de son iki yılın şampiyonu Heat, üst üste üçüncü şampiyonluğu için oynarken, San Antonio Spurs ise geçen yıl dramatik bir şekilde rakibine kaptırdığı şampiyonluğun intikamını almak için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Doğu ve Batı konferanslarının şampiyonunun mücadelesinde salı günü deplasmanda San Antonio Spurs, Miami Heat’i üstün bir oyunla 111-92 yenerek seride durumu 2-1’e getirmiş ve kaybettiği avantajı yeniden almıştı.

Bu akşam oynanacak mücadele öncesi takımlar son hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.
Kritik maç öncesi Miami Arena’da yaklaşık bir saat antrenman yapan Spurs, dördüncü maçta da bir önceki maçtaki gibi oynayıp kazanmak isterken, ev sahibi Heat durumu eşitleyerek final serisini uzatmak istiyor.

Takım antrenmanından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Spurs’ün antrenörü Gregg Popovich, üçüncü maçtaki ritmi yakalamak istediklerini, rakiplerinin çok güçlü olduğunu ve her maç aynı sayıya ulaşmalarının zor olduğunu söyledi.
San Antonio ekibinin Arjantinli oyuncusu Manu Ginobili ise bu maçta topa sahip olmanın çok önemli olduğunun altını çizerek, aynı tempoda mücadele etmeleri halinde bu mücadeleden de galip çıkacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ev sahibi Miami Heat ise sürpriz bir şekilde günü antrenman yapmadan kapatırken, sadece antrenör Erik Spoelstra ve bazı oyuncular basının karşısına geçti. Spoelstra, üçüncü maçta yaptıkları hataları yapmayacaklarını, özellikle geri dönüş, top çalma ve şutlarda daha dikkatli olarak maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini dile getirdi.

Spurs İstanbul’a gelecek

Öte yandan, iki yıldır final oynayan San Antonio Spurs’ün NBA Uluslararası Oyunlar kapsamında Ekim ayında Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Batı Konferansı şampiyonu Spurs’ün sezon öncesi hazırlıkları kapsamında NBA Global Games 2014 organizasyonuna katılacağı ve Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacağı belirtildi. Spurs’ün İtalyan guardı Marco Belinelli, İstanbul’da Fenerbahçe ile karşılaşacakları için heyecanlı olduğunu belirterek, "İstanbul’a daha önce hiç gitmedim ama şehir ve basketbol taraftarlarıyla ilgili birçok güzel şeyler duydum. İstanbul’a gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Fenerbahçe ile çok güzel bir ortamda mücadele etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Rakamlarla NBA finali

Bu arada dünyanın en ilgi çeken organizasyonlarından biri olan NBA finallerinde bu yıl birçok ilk de yaşanıyor. Final serisinde yaşanan bazı ilkler şöyle:
- NBA’de 16 yılın ardından ilk kez aynı iki takım üst üste iki yıl finallerde karşılaşıyor.
- Miami Heat, NBA tarihinde üst üste 4 veya daha fazla yıl finalleri gören üçüncü takım olarak tarihe geçti.
- San Antonio Antrenörü Gregg Popovich, çalıştırdığı takımları 6 kez finallere çıkarmayı başararak adını tarihe yazdırdı.
- NBA finalleri yaklaşık 215 ülke ve bölgede 47 farklı dilde meraklılarına ulaşarak farklı bir rekora imza attı.
- Final oynayan iki takımda toplam 9 uluslararası oyuncu mücadele ediyor.

AA