Gündem MHP'de Çanakkale depremi

MHP'de Çanakkale depremi

Paylaş
MHP'de Çanakkale depremi

MHP'de Çanakkale depremi

Çanakkale'de, MHP il yönetimi, Genel Merkez tarafından görevden alındı. Ayrıca, 2 ay önce istifa eden merkez ilçe yönetiminin de görevden alındığı duyuruldu. Bu durum şaşkınlık yarattı. Gelişmeler üzerine il kadın kolları yöneticileri de istifasını verdi.

Haberin Devamı

MHP Genel Merkezi’nden gönderilen faks Çanakkale teşkilatlarında deprem etkisi yarattı. Faksta, MHP İl Başkanı Rıdvan Uz ile yönetim kurulu üyelerinin görevden alındığı duyuruldu. Ayrıca, 2 ay önce zaten istifa eden Gökhan Gürel başkanlığındaki merkez ilçe teşkilatının da görevden alındığı bildirildi. Bu durum şaşkınlık yarattı. İl kadın kolları da gelişmeler üzerine istifasını verdi.

Görevden alınan MHP Çanakkale İl Teşkilatı adına İl Başkan Yardımcısı Selahattin Yıldızlar imzasıyla bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İl başkanımız Rıdvan Uz, 8 yıldır il başkanlığı görevini sürdürdüğü sürede, yüzde 9 olan Çanakkale’deki oy oranını yüzde 24.7’ye yükseltti. Belediye başkanlığı seçiminde, il merkezinde 1505 olan oy oranını, son Yerel Yönetim seçiminde bizzat kendi aday oy alarak, 12 bin 500’e çıkardı. Partisiyle bütünleşen bir marka oldu. Hangi şart ve zeminde, bundan iki ay önce, tamamı istifa etmiş olduğu Merkez ilçe yönetimi, bizimle birlikte iki ay sonra düşmüş olmasına rağmen, görevden alınması, kim ve kimlerce, hangi izah ile genel başkanımıza nasıl aktarılıp, yanıltıldığı merak konusudur” görüşüne yer verildi.

Haberin Devamı

Görevden alınan İl Başkanı Rıdvan Uz ise “Şu açıklama yapmak istemiyorum. Genel Başkanımız ile yapacağım görüşme sonrasında konuşacağım. Anlam veremediğimiz bu gelişme davaya gönül vermiş Çanakkaleliler’i oldukça üzmüştür” dedi.

Erdem SÜREK/ÇANAKKALE, (DHA)