Siyaset MHP: Bozacının şahidi şıracı
Paylaş
MHP: Bozacının şahidi şıracı

MHP: Bozacının şahidi şıracı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emeklilere yapılan maaş zammının gecikmesinin sorumlusunun Başbakan ve hükümet olduğunu öne sürerek, gecikme nedeniyle ilave zam yapılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Vural, düzenledi basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına yapılan zammı açıkladığı 12 Ekim 2010 tarihindeki grup konuşmasını dinletti.

Aradan 6 ay geçtiğini, "beceriksiz hükümetin emeklileri perişan ettiğini" ifade eden Vural, "Emekli zammını bile başaramayan bir hükümetle karşı karşıyayız" dedi.

Emeklinin, bir çay, bir simit parası zamdan bile mahrum bırakıldığını belirten Vural, zammın bir an önce verilmesi için yasa teklifi verdiklerini, "ancak AKP’li ellerin hayır dediklerini", zammın "Torba Yasa"nın içine konularak geciktirildiğini söyledi. Vural, "Geciktiren bizzat kendileridir. Ey Başbakan, 12 Ekimde bunu söyledin de şimdiye kadar yan gelip yattın mı? Geçen sene de emekliler 2 ay gecikmeli zam aldılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı’nın zammı geciktirerek görevini ihmal ettiğini öne süren Vural, özetle şu görüşleri dile getirdi:
"Emeklilere gecikmeden dolayı ilave zam yapılması gerekmektedir. Alacağınıza geldiği zaman aslan kesiliyorsunuz, emekliye gelince suçlayacak insan arıyorsunuz. Bir başbakan düşünün ki 12 Ekimde söz veriyor, Mart olacak daha emekli maaşları zamlı alınmayacak. Bu, nasıl bir başbakanlıktır, nasıl bir Türkiye yönetimidir. Geçen sene de kanun çıkarmayı unuttular. Maliye Bakanı, bizden kaynaklanan bir husus yok, diyor. Böyle bir yalan olur mu? El insaf. 12 Ekimde getirseydin ya? Grup toplantısında ahkam kesmek kolay. Allah bilir biraz daha para kısmak için bu geciktirmeyi bilerek yapıyorlar. Emeklilere verilen bir simit, bir çay parası, Sayın Başbakan tarafından engellenmiştir. Emeklilerin maaşını geciktiren Başbakan ve AKP hükümetinin kendisidir. 12 Ekimden beri söz verip yerine getirmeyen kim? Niye bekledin hemşerim? Emeklilerin boğazını sıkıyorlar. Verecekleri 3 kuruşu vermemek için 40 takla atıyorlar. Müteahhidin alacağı olduğu zaman, zengine vermek istediği zaman gecikmeden ver. Böyle devlet yönetimi olmaz."

-"BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI"-

Vural, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin "basın özgürlüğü" konusundaki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:
"Bozacının şahidi şıracı. Seçim dönemi geldi ya bir kahramanlık yapması lazım. ABD büyükelçisi de AKP taraftarı diye engellenmişti. Milleti suni bir şekilde sevk ediyorlar. Sana mı kalmış, biz haykırıyoruz zaten. Seçim için tahkimat yapmak için oynanan oyunlardan biridir. Bunu söyledi ya, Hüseyin Çelik hemen, yetkini aşma, dedi. Sevsinler senin kahramanlığını. Bu oyunlara kim inanır? Bu bir danışıklı dövüştür. Bunların Ortadoğu’ya getirmek istediği demokrasiyi Türkiye’de istemiyoruz. Bu, AKP’nin değirmenine su taşımak için sanal bir tartışma alanıdır. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Karışmayın bu işlere. Bu tezgahların hepsini biliyoruz. Kokuşmuş bir yöntemdir. Milletimiz bunun farkına varmıştır."

Haberin Devamı

-"LİBYA’DA OLANLARA NE DİYORSUN?"-

Oktay Vural, Erdoğan’ın, "Şivan Perver’in gönül dağını kabarttığını" söylediğini belirterek, Perver’in "isyan"dan, "örgüte katılım"dan bahseden "siyasal Kürtçülüğün temsilcisi olduğunu" söyledi.

Vural, "Sayın Başbakan senin gönül dağını kabartan neresidir? Siyasal Kürtçülüğün temsilcisi olan birisinin şu şarkısını bu şarkısını dinleyeceksen evinde dinle. Bu siyasal düşüncenin temsilcilerinin Başbakan tarafından Türkiye’ye örnek gibi gösterilmesini yadırgıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Mısır’daki olaylarla ilgili tavrını anımsatan Vural, Libya’da yaşananlara değindi. Erdoğan’ın "Kaddafi İnsan Hakları Ödülü" aldığını anımsatan Vural, "Ey Başbakan, oradaki halk isyanda, ne düşünüyorsun? Destekliyor musun, desteklemiyor musun? Oradaki halkın yanında mısın, değil misin? Libya konusunda ne düşünüyorsun? Kaddafi’den insan hakları ödülü alan bir başbakanın bu tablo karşısında Kaddafi’yi desteklemesi lazım. Libya’da olanlara ne diyorsun" diye sordu.

Soruları da yanıtlayan Vural, basın toplantısında gösterdiği Ipad görüntüleri güvenceli olsun diye çift kayıt tuttuğunu belirterek, "Daha ne malzemeler var. Hepsini deşifre etmeye devam edeceğiz" dedi.

"Balyoz planı" davasında tutuklanan generallerin yerlerine vekaleten atama yapıldığının belirtilmesi üzerine Vural, "Bilemiyorum. Herhalde boşluk olmasın diyedir. Hukuk nezdinde alınan bir tedbirdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oktay Vural, Odatv’nin sahibi Soner Yalçın’ın tutuklanmasıyla ilgili soruya karşılık da "Hukuki bir süreç. Bilmiyoruz. Münhasıran bu olaylarla ilgili bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Hukuki süreçlerin siyasileştirilmesini doğru bulmuyorum. Hukuki süreci takip etmek gerekiyor" dedi.