Siyaset MHP: Başkanlık tartışması gündem saptırma
Paylaş
MHP: Başkanlık tartışması gündem saptırma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, başkanlık sistemi ve yeni anayasa söylemlerinin "gündemi saptırma ve sanal gündem oluşturmaya" yönelik olduğunu ileri sürerek, "Demokrasinin bu atmosferde sağlıklı tecelli etme şansı yoktur" dedi.

Toskay, MHP İstanbul İl Başkanlığınca uygulanacak seçim çalışmaları ve stratejilerin açıklanması amacıyla düzenlenen "İstanbul Harekete Geçiyor" başlıklı basın toplantısında, seçim sürecinde demokratik sistemin sağlıklı çalışabilmesi için vatandaşların, Türkiye’nin önemli sorunları hakkında doğru bilgilere sahip olarak bir değerlendirme yapıp, oylarını buna göre kullanmaları gerektiğini söyledi. Toskay, "Toplum, iktidarın bütün seçimlerden ve referandumlardan önce yaptığı gibi bir sanal gündem tuzağına düşüp de onu tartışarak gerçek gündemini tartışamadan seçime giderse milli irade saptırılmış olur, demokratik olarak da sağlıklı bir sonuç alma imkanına sahip olunmaz. MHP olarak seçim döneminin sakin, gerginlik, çatışma olmadan, gerçek sorunların rahatlıkla tartışılabildiği bir ortamda cereyan etmesini istiyoruz. Sanal gündem yaratma teşebbüslerinden uzak duruyoruz. Başkanlık sistemi, içinin nasıl doldurulacağı bilinmeyen yeni anayasa söylemleri, gündem saptırmadır, sanal gündem oluşturmaktır. Bununla, demokrasinin bu atmosferde sağlıklı tecelli etme şansı yoktur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Partilerinin seçim beyannamesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Toskay, şunları kaydetti:
"Yüksek standartlarda bir demokrasiyi hedef alıyoruz. 8,5 yıldaki uygulamalar dikkate alındığında, demokrasimizin daha üst düzeye çıktığını iddia etmek kolay değil. 2002’deki seçimlerde, devlet, seçimlere müdahale etmemiştir, mekanizmaları tehdit etmemiştir. Devletin kaynakları oy almak için kullanılmamıştır, seçim sonuçları tartışılmamıştır. Hiç kimse telefonlarım dinleniyor mu diye şüphe içinde değildi, internette hangi konuşmalarım ve görüntülerim yayınlanacak tehdidi ve kaygısı içinde bulunmuyordu."

Toskay, kendilerinin, "toplumsal sözleşme niteliğinde anayasa" sözünün bulunduğunu aktararak, "Küresel güçlerin Türkiye’ye dayattığı yeni bir biçimlendirmeye yol açacak, AKP’nin iddia ettiği, ortaya koyacağı bir anayasa bizim aklımızdan geçmiyor. Bizim önerdiğimiz anayasada, yargı tam anlamıyla bağımsız ve tarafsız olacak. Kimsenin arka bahçesi olmayacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

-"ALTERNATİF MHP’DİR"-

Tunca Toskay, Türkiye’de bazı değerlendirmelerin topluma sistemli şekilde enjekte edildiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlardan biri (AKP’nin kusurları, hataları var ama bir alternatifi mi var?) şeklinde. Bu, Türk milletini ve milli iradeyi küçük görmek demektir. Ne demek AKP’nin alternatifi var mı? AKP’nin alternatifi MHP’dir. İktidara en hazır parti biziz. MHP, bu seçime inançla ve bütün gücüyle asılmaktadır. 12 Haziran’da bunun meyvelerini alacağımızdan hiç şüphemiz yok. Tek başına iktidar hedefiyle yola devam ediyoruz."

-YGS’DEKİ İDDİALAR-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez de her seçim döneminin kendine has anlamı ve önemi olduğunu söyledi.
Didinmez, Türkiye’nin en önemli sorununun, siyasallaştırılmaya yöneltilen bölücü terör vasıtasıyla, ülkenin birliği ve dirliğinin tehdit ve tehlike altında bulunmasının olduğunu savunarak, bunu yoksulluğun, yolsuzluğun ve yozlaşmanın takip ettiğini belirtti.

Mevcut iktidar döneminde millete ait bütün değerlerin içinin boşaltıldığını ileri süren Didinmez, "Meşruiyet içerisinde, hukuk yoluyla, millet iradesiyle AKP iktidarının iş başından uzaklaştırılması gerektiği kanaatindeyiz. Demokraside bunun tek yolu seçimdir" dedi.

Haberin Devamı

Didinmez, YGS’daki iddialara da değinerek, şunları kaydetti:
"Geçen yıl KPSS tartışması, bu hafta da YGS’deki iddialar ve Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber kabine üyelerinin ’iddiaların muhataplarına sorduk, ikna olduk’ gibi sahiplenmeyle, önümüzdeki seçimlerde de hile ve hurdaya teşebbüs edenleri şimdiden sahiplenecekleri şeklinde işaret verir gibi bir haldeler. Seçimler millet iradesinin tecelli ettiği bir alandır. Hiçbir müdahalenin yapılmaması gerekmektedir. Adil, hakkaniyet ölçüleriyle, haksız rekabetin olmadığı, milletin iradesine tahakkümün soz konusu olmadığı bir seçimin gerçekleştirilmesi arzusundayız. Seçim sonuçlarının güvenli ya da güvensiz tartışmalarına neden olacak hareket ve tavır belki bugünü kurtarabilir. Ancak böyle bir iddiaya muhatap olanların Milliyetçi Hareket’in 13 Haziran’dan sonraki yetki ve sorumluluğuyla iktidar sahibi çerçevesi içerisinde eylem ve teşebbüsler cezasız bırakılmayacaktır. Cenabı Allah MHP’ye tek başına iktidarı nasip edecek inşallah."

Haberin Devamı

Didinmez, bir basın mensubunun "Son bir haftadır iktidara yakın medya organları tarafından, partinize yönelik ciddi bir saldırı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Kampanyanın bize göre tek bir amacı var, o da MHP kadrolarının milletimizle kucaklaşmasını ve tek başına iktidar hedefine ulaşmak suretiyle hasar ve tahribata sebep olanlardan hesap sorma gününün yaklaştığının fark edilmiş olmasıdır. Dolayısıyla bunun engellenmesi amacına yönelik anlayışın ürünü diye düşünüyoruz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ise partilerinin İstanbul’da iddialı olduğunu aktardı.
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, MHP’nin tek başına iktidar olacağına inandıklarını ifade ederek, "Hedeflerimizi anlatabilmek için il başkanlığı olarak İstanbul’da din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin kapısını çalacağız" dedi.
Toplantıya TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in yanı sıra çok sayıda milletvekili ve milletvekili aday adayı da katıldı.

Haberin Devamı